1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

1985 4000S Power Locks/heated seats not working

Discussion in 'Classic Audi Forum' started by spanky442, Jan 22, 2004.

  1. spanky442
    Offline

    spanky442 New Member

    Joined:
    Jan 16, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    My power lock feature which stopped working. The heated seats work when the key is on the power position but stop working once engine is started. When switch for seats is turned on there is a whining noise that comes from under the dash. Could this be the relays. Any ideas or experience with these issues? Thanks
    #1
  2. imported_Sallad
    Online

    imported_Sallad Guest

    Did you ever fix your seats and locks? I have the same problem.

    I know for the power locks they are controlled by vaccum, so I'd start with looking for leaks (yuck)
    #2
  3. audi5e
    Offline

    audi5e Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    809
    Likes Received:
    0
    The power lock vacuum is controlled by an electric pump. that in turn is controlled by an ecu which is also linked to the alarm and on some models to the electric windows/sunroof. you may want to check the electrical circuits as well as the vacuum pipes.

    I guess it would be worth checking the relays for the seat problem.
    #3
  4. imported_Sallad
    Online

    imported_Sallad Guest

    Thanks! /ubbthreads/images/graemlins/smile.gif
    #4

Share This Page