1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

170PS increasing to 204PS ?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by richiebarthez, May 28, 2009.

  1. richiebarthez
    Offline

    richiebarthez New Member

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    [May 28, 2009]
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 18, 2014]

  3. mhill
    Offline

    mhill Member VCDS Map User

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    323
    Likes Received:
    0
    [May 28, 2009]
    Not heard of that company myself, i would recommend Will @ P-Torque.co.uk for any mapping really good service and prices (think Frenchy has had him map his A3) I shall be making a trip up there in a few months i think for my car.

    EDIT: just looked through there site and they offer the tuning box type maps are far inferior to the maps that are flashed on to the car through the OBD II port.
    #2
  4. Dandle
    Offline

    Dandle Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    852
    Likes Received:
    1
    [May 28, 2009]
    If your going to tune your motor get a proper remap done not just a bolt on tuning box. The 170 is a fairly complex motor and needs to be tuned properly or you could be running into all sorts of problems.
    #3
  5. davemk
    Offline

    davemk Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    423
    Likes Received:
    0
    [May 28, 2009]
    Have a look at the Chipped UK ST3. That offers a choice of 3 maps on one device that you can change yourself. I think there may be a GB on it at £299.

    I can't say I've got it myself so can't "recommend" it as such but there's lots of members who have. Anyway, it's worth you looking into it and making your own mind up.
    #4
  6. richiebarthez
    Offline

    richiebarthez New Member

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    [May 28, 2009]
    Thanks for the repsonse guys, I've got a problem with the fact that the car is leased so I need a removable option really, if it's gonna run me into any problems I might give it a miss.
    #5
  7. davemk
    Offline

    davemk Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    423
    Likes Received:
    0
    [May 28, 2009]
    You should find that the ST3 doesn't add to the flash counter although that was a point of debate at one time. The ST3 stores the original map so you can put it back to standard at any time.
    #6
  8. richiebarthez
    Offline

    richiebarthez New Member

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    [May 28, 2009]
    Thanks Dave, I suppose I would have to change this back everytime I go for a service though. I'm gonna have a hunt around I think.
    #7
  9. davemk
    Offline

    davemk Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    423
    Likes Received:
    0
    [May 28, 2009]
    I suppose putting it back to standard would be the safest option, yes. It's fairly easy from what I understand with the ST3. There's also Bluefin as well, which seems to be a similar gadget.
    #8
  10. Scott
    Offline

    Scott Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    102
    [May 28, 2009]
    I also recommend Will at P Torque.
    #9
  11. mhill
    Offline

    mhill Member VCDS Map User

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    323
    Likes Received:
    0
    [May 28, 2009]
    Whats he done of yours?
    #10
  12. a_sagad
    Offline

    a_sagad Member

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    [May 28, 2009]
    I've got the ST3 and it is very good. I recommend it, changing the maps is a doddle and the difference is very noticable.
    #11
  13. Scott
    Offline

    Scott Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    102
    [May 28, 2009]
    Just remapped it mate.
    #12
  14. MarkSport
    Offline

    MarkSport A3 2.0TDI 170bhp PhantomBlack

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    [May 28, 2009]
    With DPF 204 is the target limit you can touch, and needs to be done really good, or you could damage you resistences and the gas sensor.
    #13
  15. si_reading
    Offline

    si_reading Member

    Joined:
    May 4, 2007
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    [May 31, 2009]
    Not sure on that tuning box on the 170 but the company DTUK are ok to deal with I've had them trading on my car forums for awhile now tuning diesel vauxhalls.
    #14
  16. kippermoon
    Offline

    kippermoon New Member

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    [May 31, 2009]
    have the st3 on my 170 A4 for nearly a year now and its been perfect,can't fault it at all.only takes a short time to change maps plus the unit can be used to read fault codes etc as well.
    when you consider i paid 550 quid to get my last car remapped"sti scoob"the st3 is a revelation for what you pay in a group buy.when i sell my car i will return the car to normal and either sell the unit or buy my next maps for the next motor.
    #15

Share This Page