1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

170ps dpf sensor fault

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by CSK423, Sep 3, 2012.

  1. CSK423
    Offline

    CSK423 Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    My A4 170PS went into limp mode with a flashing coil light, EML and DPF symbol.

    DPF Symbol came on first but after no joy with a regen (usual motorway driving in 4th/5th above 2k revs) the coil light and EML then came on.

    Going by the above I believed it to be a faulty DPF Sensor.

    Disconnected the sensor cleaned the pipe and electrical connections, reconnected and the DPF light along with flashing coil has cleared (still have the EML which I beleive VCDS is needed to clear).

    The car drives as normal (took it a 45mins motorway drive), my question is can it be as simple as cleaning the DPF sensor or will this go into fault again ?

    What's peoples experiences ???

    cheers
    #1
  2. skipsmith
    Offline

    skipsmith New Member

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Mine was the same, and kept going into fault so its in today having the DPF removed and mapped
    #2
  3. CSK423
    Offline

    CSK423 Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Well I moved the car last night and the EML light is now cleared !

    I need to take it out for a test drive to see if the fault will stay away.
    #3
  4. astradti16v
    Offline

    astradti16v Member

    Joined:
    Aug 2, 2012
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    I had a similar fault whilst cleaning out the dpf, car went into limp mode. I then carried on and then all the lights cleared.

    I checked the stored faults and it came up with the dpf fault, ross tech advises to change the g450 first...
    #4

Share This Page