1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

1.8t Overboost problems!

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by marrick92, Apr 6, 2012.

  1. marrick92

    marrick92 Member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    68
    Likes Received:
    1
    Hi all,
    I have a 1.8t AGU, had a new K03s fitted the other day now every time i go over 4000rpm or put my foot down it jurks like mad!

    Plugged in the VagCom and it threw out:
    00544 - Maximum Boost Pressure Exceeded
    35-10 - - - Intermittent
    I dont think the n75 is to blaim, it wasnt doing it before i had the new turbo fitted.. could it be a badly adjusted actuator from the factory? if so has anyone got a idea on how to adjust this properly and safely?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. Paradox1

    Paradox1 Active Member

    Joined:
    Aug 3, 2011
    Messages:
    1,833
    Likes Received:
    86
    I always used to get that fault but never the jerkyness.what's the mileage of the ko3s,maybe you need a new atuator.
     
  4. marrick92

    marrick92 Member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    68
    Likes Received:
    1
    brand new one mate
     
  5. beachbuggy

    beachbuggy Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,854
    Likes Received:
    164
    You sure actuator actually opens? Is the pipe connected?
     
  6. Turbo unit

    Turbo unit Member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    93
    Likes Received:
    2
    Were did you get the turbo from is it a genuine kkk??? have you got it mapped too?
     
  7. marrick92

    marrick92 Member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    68
    Likes Received:
    1
    not been mapped, im pretty sure its a replica from ebay but it has a years warrenty which is why i got it.
    All the hoses are connected properly, i plugged a foot pump into the hose that comes from the actuator and it does open and close but im not sure what PSI its meant to open at?

    thanks for the help :)
     
  8. marrick92

    marrick92 Member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    68
    Likes Received:
    1
    and is it worth trying to put the old actuator from my standard K03 on to see if that works?
     
  9. marrick92

    marrick92 Member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    68
    Likes Received:
    1
    Just to bring a close to this thread for anyone who may have this problem in the future.. It was fixed by winding down the actuator by 3 full turns of the bolt. It ends up it came from the factory with the actuator set to overboost...
     
  10. a318t

    a318t Member

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    My car is doing exactly this! Just had a brand new genuine kkk actuator fitted to my ko3. If I get up to around 4,500 revs and sit there, then put my foot down it just will not rev out! By that I mean it simple wont rev past 4,500. However, if I boot it right from the bottom at 1,000 rpm all the way to the redline, it works perfectly!

    I will adjust the actuator as you say and see if it fixes it!
     
  11. badger5

    badger5 www.badger5.co.uk
    Site Sponsor

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    8,250
    Likes Received:
    1,173
    disconnect n75 valve electrically and see what it boost to... (5psi is what it shoudl run)
     
  12. jamieA3

    jamieA3 Member

    Joined:
    Jun 30, 2012
    Messages:
    150
    Likes Received:
    3
    are thoese replicas any good ?
     

Share This Page