1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

1.8t (163) - I think my turbo stopped working.

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by casiodan, Dec 22, 2007.

  1. casiodan

    casiodan Member

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Hi guys, I'm new to the forum:bye: so i thought id start with an easy one!

    I have a 2002 A4 1.8t (163) and yesterday i noticed the kick i normally feel at about 2.5k - 3k revs wasn't there. I have been out again today and its still the same.

    It runs fine and its still accelerates smoothly, just not as punchy as normal.

    I can still hear like a whistling sound which i always assumed was the turbo, that doesnt sound any different in my opinion.

    As you may have gathered from the highly technical description of the fault i am no mechanic:confused:

    Any ideas on the fault and ways to test/fix it??

    Thanks folks

    Dan
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. J7USS

    J7USS Shuddup Foooool!!

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    3,712
    Likes Received:
    34
    Hi mate and Welcome!!

    First thing Id do is look for any Leaks, Check you boost pipes, could easily worked its way loose somewhere or you have a split pipe somewhere,Its just finding it, I found mine just by luck.

    .....Then it could be the Diverter valve split/Broken...but

    Thats where id start first with the pipes etc!!
     

Share This Page