Chris NottEM Tuning
Results 1 to 10 of 10

Thread: Hello - P14VA

  1. #1
    p14va's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    44

    Hello - P14VA

    Hi all,

    Just recently bought a '98 Audi A3 1.6 that had been sitting in a body shop for ages and then on someones drive for ages for pretty daym cheap!!
    Just started fixing it all up so I'll be asking you all for help soon!

    kinda crap pic at the mo but ill get more up when i clean it soon

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    p14va's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    44
    OK it says I need two or more posts to post pics sooo...

  4. #3
    p14va's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    44

  5. #4
    funkidiva's Avatar
    big up and respect to all mankind, one love

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Northampton
    Posts
    118

    Wink hello

    Nice wheels!! good luck with doing her up......what do you plan on doing to her??
    funkidiva

  6. #5
    p14va's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    44
    Quote Originally Posted by funkidiva
    Nice wheels!! good luck with doing her up......what do you plan on doing to her??
    Not much modding at the mo, more getting it back up and running!

    On sunday I had a look at the cooling system and the coolant was all gunked up! it was like a brown paste rather than a pink liquid! lol.

    Anyhow, flushed out the coolant and the checked all the pipes etc. there was sludge in the pipes too so flushed all that out with coolant and water etc. The radiator was rusting all over the place and it looks like there was a coolant leak on the inlet of the radiator, so bought a new one of those too.

    Next, Flushed out all the oil and changed oil filter. Filled her up with 5l of oil, but I dont know how much goes in there?? anyone know how many litres to put in?? at the mo its on a sloping driveway so cant use the dipstick to check properly yet!

    Started her up and she ran fine. got the coolant flowing to clean out the insides and thats gonna need flushing again.

    Just finished changing the spark plugs and they were a PITA to replace!!! Im assuming its the exhaust manifold that goes over the engine and towards the back? had to take God knows how many screws out to shift that slightly to get at the spark plugs.

    Apart from that, changed the air filter and pollen filter, Took out the old one and it was pitch black!!! so that deffo needed changing!


    Thats where im at so far, just about to go out and flush the Coolant one more time and put on the new radiator.

    Tomorrow I'll change the gearbox oil and get some new stuff in there. The Brake fluid will probably be next with a full set of front and back brake pads and disks.

    I think that should've sorted the main problems then. Ill wait until I've done that then give the whole thing a proper clean too, engine bay included.

    Also looking for some new headlights too cos some of the clips have broken off/aren't working properly.

    So this is what it looks like at the mo on my drive:


    This is one with the whole of the front end stripped:



    and heres the pollen filters!! can you tell which one is new?!?!:


    Sorry bout the long post!!

  7. #6
    TDI-line's Avatar
    Uber Post Whore

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Peterborough
    Posts
    8,885
    Hello and welcome.

    2013 AUDI A3 SB S-LINE : 2.0 TDIQ 184 : GLACIER WHITE :
    : S-TRONIC : COMFORT PACK : SD SAT NAV : FOLDING MIRRORS : HEATED SEATS: RIGID BOOT LINER :

  8. #7
    L1 HCS's Avatar
    6th Gear
    Candy Tetris Champion, Mahjong Champion, Magic Ball Champion

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    cymru
    Posts
    4,597
    Hello and welcome to the forum.
    "Swallow your pride occasionally, it's not fattening." - Frank Tyger
    "Avoid making irrevocable decisions while tired or hungry." - Robert Heinlein

  9. #8
    p14va's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    44
    thanks for the welcomes guys

  10. #9
    Shifty's Avatar
    Avvve it!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    wales
    Posts
    47
    i like wot ur doin...good luck, ive played with coupla a3's..let me know if i can help on anyythin

  11. #10
    p14va's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    44
    Quote Originally Posted by Shifty
    i like wot ur doin...good luck, ive played with coupla a3's..let me know if i can help on anyythin
    Thanks mate! Will do!

    Update:

    Flushed the whole cooling system but it was still overheating. Found that the thermoswitch on the radiator wasn't working so changed that over and now its not overheating anymore.

    Instead, its over cooling! temperature stays at about 70ish never really gets upto 90. Looking into changing the thermostat and the temperature sensor but which one is the problem?
    Might just change them both as they're reasonably cheap.

    Got it on the VAG-COM and a fault came up with the pre-cat lambda probe so guess that'll be next.


    A bigger problem was the alarm and electric system:

    When I dis-connect the battery and then re-connect it, the indicators keep flashing, and the LED next to the ignition also start flashing. It just constantly does this until i lock/unlock and start the car a few times and then lock/unlock the car a few more times.

    Whats up with this?? Im assuming I keep resetting some sort of immobiliser code or re-setting the key or something? :S help!

    Its also got an aftermarket alarm fitted so I have the remote for that and not the standard audi one.
    At the moment that remote doesn't do anything. great.
    I'll have to change the battery in it and see if it makes any difference.

    I guess this will be a bugger as I'll have to find the alarm module in the car.

    Anyone know where the alarm module is??
    thanks!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO