Monster MotorsportVolks Autos
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    31

    Unable to log into Engine Control Module to activate Cruise Control

    Hi all,

    I installed cruise on my A3 last year with no probs. I recently installed the hardware for a colleague, and upon trying to activate the cruise by loggin into the module with '11463' got the following error:

    VCDS Login Invalid
    'Login Code not Accepted by Controller'

    I have tried searching the forums for answers but no luck. I got some google results about some modules not supporting login to activate , and that people configured cruise using the long coding - but I cant find how you would do this.

    Here are some VCDS extracts:

    Address 01: Engine Labels: 03G-906-016-BKC.lbl
    Part No SW: 03G 906 016 CC HW: 028 101 183 2
    Component: R4 1,9L EDC 0000SG 7999
    Revision: 12345678 Serial number: AUX7Z0F2FNU0DY
    Coding: 0000071
    Shop #: WSC 06314 000 00000
    No fault code found.
    Readiness: 0 0 0 0 0

    Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY8.lbl
    Part No SW: 1K0 953 549 AH HW: 1K0 953 549 AH
    Component: J0527 034 0070
    Coding: 0000022
    Shop #: WSC 06314 000 00000
    No fault code found


    Any help appreciated

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,096
    Which equipment did you install & are you sure his AH steering CU is cruise compatible?

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    31
    Hi,

    I installed a genuine cruise stalk from Audi - I didnt run the extra 'cable' to the bulkhead as this car is a '56 and I didnt think they need it? (I had to run the cable on my 2004 3.2).

    I coded the SWC using VCDS and it accepted the coding for 'cruise but no o/b comp'. I can see the buttons working in measured values.

    I dont see why the engine module wont take the '11463' code, as i would assume this is unrelated to the SWC?

    I read on some A4 posts about the '11463' method not working for some SWC controllers?

    TIA
    Last edited by jsh712p; 10th June 2010 at 07:34.

  5. #4
    Fossie

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rhubarb Triangle
    Posts
    3,969
    The retrofit CC kit for vehicles with the AH controller includes a new steering controller and costs 220.

    The kit for vehicles with the AF controller doesn't include a new unit and costs 62.

    Therefore I assume that AH does not support CC !

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO