Volks AutosMonster Motorsport
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    NineNails's Avatar
    Proud sponsor of the snack food industry

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    North Wales
    Posts
    577

    'In 2' Service Reset via Vagcom

    Having trouble with resetting the 'In 2' service reminder.
    I've tried followng this..http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/audi_sri.html for Pre - 1998 models and it doesn't do anything. Is there something I'm missing??
    Si.
    2000 1.8t quattro Sport totally standard (ish)

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1
    I had bother with this too using the sri reset function it just wouldnt reset, I had to go in manually to channels 5 to 8 and put in the values individually, ie go into 5 and put in 16, test, then save, 6 and put in 30, 7 and put in 36 and 8 and put in 72, then it worked.

  4. #3
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,716
    TBH I used to clear my service stuff via the DIS & stalks, cant remember exact procedure but involved the 2 actual black reset stalks on the cluster & ignition on/off

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  5. #4
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    London
    Posts
    3,070
    Quote Originally Posted by NineNails View Post
    Having trouble with resetting the 'In 2' service reminder.
    I've tried followng this..http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/audi_sri.html for Pre - 1998 models and it doesn't do anything. Is there something I'm missing??
    Si.
    What year is yours ? If its post 1998, you need to reset ch2 in adaptation in the instruments controller or you could try this: press and hold right button/trip reset, turn ign. ON, the letters OIL appears on display, release trip button, press and release trip button, the letters INSP appear on display then pull clock adjusting button for about 2 sec to reset inspection... Early models(pre 1998) need reseting with vag-com or similar, i'm afraid !

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO