AH FabricationsBadger5
Results 1 to 12 of 12

Thread: Buying VCDS

  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    82

    Buying VCDS

    Hi I am looking a getting the HEX-USB+CAN version, where/who is the best place to buy in the UK?

    anyone had bad experiences with any of the listed distributors?

    http://www.ross-tech.com/distributors.html

    any comments welcomed,

    but while I wait to order mine, is there anyone in the Banbury Area willing to scan my 06 Passat?

    thanks

    mark

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,126
    If I could shift this poxy flu/cold for 2nd time I'd get my arse up & order some genuine ones, look me up next monday think we got them down to 230 delivered unless exchange rates have gone tits again mate.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    heliflyer's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Chesterfield
    Posts
    151
    Just ordered vcds be here on wednesday its only money i think i better try it out the van before i touch car i have hered that a scan is first job incase i f===k something up and this can be saved is this true cheers Ian
    A3 2.0T S Line Quattro

  5. #4
    jwhat's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Ireland
    Posts
    524
    I bought mine from

    Gendan Limited
    Unit 14 Llys Caer Felin
    Felinfach
    Swansea SA5 4HH
    +44 0 1792 588002

    They were great to deal with and II would recommend them.

  6. #5
    heliflyer's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Chesterfield
    Posts
    151
    bought mine from marshall industries very helpfull on the phone cable ,disc,manual,in case.
    A3 2.0T S Line Quattro

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    82
    thanks for the responses, mine arrived yesterday and have been 'looking' over the cars.

    http://www.obd-codes.com/

    also found the above site, as my passat has a;
    "
    000257 - Mass Air Flow Sensor (G70): Implausible Signal
    P0101 - 004 - No Signal/Communication - MIL ON
    "
    which i couldn't find much info code 000257 on the ross tech site (unless i am missing something) but i did find info in the p0101 code.

    also happy to help anyone around the Banbury area, if you need a scan etc..
    S3 Sportback; DSG, MRC, ITG.

  8. #7
    bearthebruce's Avatar
    Ross-Tech, LLC

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Ambler, PA
    Posts
    331
    Is this what you were looking for on the Ross-Tech site?
    http://wiki.ross-tech.com/index.php/16485/P0101/000257

    The Ross-Tech wiki has lots of information. You can find a link to it on our Info page.
    -Bruce-
    Ross-Tech, LLC
    Bruce@Ross-Tech.com

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    82
    nice one, thanks Bruce!
    S3 Sportback; DSG, MRC, ITG.

  10. #9
    heliflyer's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Chesterfield
    Posts
    151
    Hi i received my vcds this morning and have also had a new laptop ,so i now have 2 laptops one running xp and one running vista question is one better than the other so to speak for vcds before i load it any help appreciated cheers Ian
    A3 2.0T S Line Quattro

  11. #10
    jwhat's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Ireland
    Posts
    524
    I run 32-bit vista and it works perfectly, I'd load it onto the laptop you'll keep the longest or you prefere/use most.

  12. #11
    bearthebruce's Avatar
    Ross-Tech, LLC

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Ambler, PA
    Posts
    331
    Quote Originally Posted by heliflyer View Post
    Hi i received my vcds this morning and have also had a new laptop ,so i now have 2 laptops one running xp and one running vista question is one better than the other so to speak for vcds before i load it any help appreciated cheers Ian
    There is no real difference. We have units here in the office running Vista and others running XP. None of seem to care which we run. VCDS certainly does not care and there is no performance difference between the operating systems.
    -Bruce-
    Ross-Tech, LLC
    Bruce@Ross-Tech.com

  13. #12
    heliflyer's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Chesterfield
    Posts
    151
    Thanks for the replys guys will use the xp laptop for now as i have my other coding programs on there as well and can use that lap for my code programs only cheers Ian
    A3 2.0T S Line Quattro

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO