AH FabricationsVolks Autos
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    enda1's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Ireland
    Posts
    439

    ABS controller Communication

    I've got a 99 A6 1.8t. Over the last couple of weeks the ABS light and the big red brake warning light on the DIS have been coming on intermittently but are staying on for londer and longer.
    I ran a vagcom (version 704.1 i think and with KEY-USB cable) scan and this is what I got

    Address 03: ABS Brakes Labels: 8E0-614-111-EDS.LBL
    Part No: 8E0 614 111 B
    Component: ABS/EDS 5.3 FRONT D10
    1 Fault Found:
    01203 - Electrical Connection between ABS and Instrument Cluster
    03-10 - No Signal - Intermittent

    I checked the output from the wheel sensors and they are all measuring the same speed so I'm assuming they are fine.
    I ran the output test on the ABS system and everything appeared fine in that the ABS pump cycled and I could feel the pedal pulsing as each wheel valve was tested.

    On Ross-Tech Wiki I got the following
    01203 - Electrical Connection between ABS and Instrument Cluster: No Signal
    Possible Symptoms
    ABS Malfunctions
    Possible Causes
    Wiring between ABS and Instrument Cluster defective
    ABS incorrectly coded
    Instrument Cluster defective (rare)
    Possible Solutions
    Check Wiring between ABS and Instrument Cluster for Short to Plus
    Check ABS Coding
    Check Instrument Cluster

    Can anyone point me in the direction of:
    1) Where the defective wiring (if that) could be is there a know chaffing point on the cable runs
    2) Is there a way to test my instrument cluster to see if this is the problem
    3) Is there a way to test the ABS ECU.

    From what i've read it would appear that I need to get the ECU fixed and bba-reman seem to be the folks to do it but I want to make sure before spending the money
    Enda1

    96 S6 2.3T
    99 A6 1.8T SE
    93 80 2.0 (gone)
    93 Kawasaki ZZR600

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    enda1's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Ireland
    Posts
    439
    Sent the ABS module to BBA-reman for repair and got it back on friday. Fitted it on Saturday and scanned with Vagcom. All problems solved. Very impressed with BBA-remans service and a good price
    Enda1

    96 S6 2.3T
    99 A6 1.8T SE
    93 80 2.0 (gone)
    93 Kawasaki ZZR600

  4. #3
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    807
    interesting, cheers for the reply.

    How much did it cost and what was the issue?. I havent got this problem but would be interested in knowing.

  5. #4
    enda1's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Ireland
    Posts
    439
    I'll need to check the invoice for the fault but I think a connection in the ecu becomes loose over time. I think the standard cost is 100 but since I'm in Ireland I had to pay extra for shipping. All in with insurance it cost about 180 and the unit has a 2 year guarantee
    Enda1

    96 S6 2.3T
    99 A6 1.8T SE
    93 80 2.0 (gone)
    93 Kawasaki ZZR600

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO