JMB RetrofitsEM Tuning
Results 1 to 9 of 9

Thread: Problem!!!!!!

  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    glasgow
    Posts
    45

    Problem!!!!!!

    My mate has the full version of Vag-com 409.1 but when he's connects it to my car and click option 1 Engine when cannot access the other options.

    Does anyone know this is?

    Cheers in advance

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    FactionOne's Avatar
    Administrator

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Preston
    Posts
    3,059
    When you say cannot access the other options, what do you mean? Does it report the part number etc. of the ECU in the top fields and just the buttons at the bottom (recode, adaptation etc.) don't work; or does it fail to read the part number, work-shop code and soft-coding completely?

    I see from your profile it's an A3, but what year?

    Also, I guess this isn't a genuine Ross Tech interface?

    Regards,

    Rob.
    The truth they're trying to keep from you is that IPv6 has nothing to do with address space; we're actually running out of full stops.

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    glasgow
    Posts
    45
    Yes it finds ecu part no problem, just can't access the buttons at buttom.

    Its A3 Sport 98

    Is an OBD II I bought on ebay
    Last edited by Mickeybhoy67; 6th February 2008 at 21:18.

  5. #4
    Caesium's Avatar
    My BM is fixed!

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    4,858
    You don't get all the features unless you have a licensed version, which I do, and thats about 300 quid
    Chris

    The problem with common sense, is that its not that common.

    See my images @
    http://www.christianfrench.co.uk

    Own a dreaded BMW? http://www.bmw-sport.net

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    glasgow
    Posts
    45
    Cheers but my pal has the full version

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    glasgow
    Posts
    45
    Has anyone got any ideals

    Any help would be much appreciated!!!!

  8. #7
    bearthebruce's Avatar
    Ross-Tech, LLC

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Ambler, PA
    Posts
    331
    I cannot think of a reason for the behavior you describe other than no communications to the controller. Does the "wheely" thing in the upper right corner continue to spin? This sounds like an issue with the interface. There is no reason for VAG-COM to disable the buttons on the screen unless it is not communicating properly.

    Have you tried to "speak" to any other modules?
    -Bruce-
    Ross-Tech, LLC
    Bruce@Ross-Tech.com

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    glasgow
    Posts
    45
    Yes the wheely thing spins

  10. #9
    Uwe@Ross-Tech's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    130
    Try Options -> Start Baud = 9600.

    -Uwe-

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO