EM TuningSky Insurance
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    144

    Help can not find interface

    Ok bit of background, I have got vagom installed.

    I am using the usb cable and got vagcom from rosstech.

    I get the message when hooking it up Port status : ok, Interface not found

    Not sure how to trouble shoot it as I have tried all the com options and the only ones i get anything on is com4 and usb. But still not interface

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    S3Steve's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Peterborough
    Posts
    1,588
    Is it a genuine rosstech cable or an aftermarket cable?
    2007 A3 TDI 170 S Line
    Sold - 2002 S3

  4. #3
    S3Steve's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Peterborough
    Posts
    1,588
    Also when are you getting this message? Is it in the options section when running test? If so have you got the cable plugged into the car and the ignition on?
    2007 A3 TDI 170 S Line
    Sold - 2002 S3

  5. #4
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    144
    No it is the one from ebay. I have followed the instructions and I am using 409-1.

    All the software is installed, I have had the usb cable running under com1 and com4 both times connected to the car.

  6. #5
    S3Steve's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Peterborough
    Posts
    1,588
    Have you checked which comm port the cable has been installed onto, one of my mates had this problem, it auto installed onto comm 8 which isnt an option on vagcom.
    2007 A3 TDI 170 S Line
    Sold - 2002 S3

  7. #6
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    144
    Yea, in the device manager it says usb - com4 but still having trouble with it seeing the car.

  8. #7
    S3Steve's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Peterborough
    Posts
    1,588
    Is the cable from Alpha Bid?

    You have plugged the cable into the car then turned the ignition on, gone into program options selected comm 4 and selected test and you are getting interface not found? Is this right?

    Is the led on the cable coming on when plugged in?
    2007 A3 TDI 170 S Line
    Sold - 2002 S3

  9. #8
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    144
    Yea, the cable is from apha bid.

    And yes to all your questions light comes on the lot but just no interface

  10. #9
    Rev-head's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Perthshire
    Posts
    2,954
    you need the right driver for the cable had same problem.....if you go on Alpha bid main page you will see upload page for driver for cable

    Cheers
    Urq RR
    S2 Coupe...RS2 +
    S2 Avant (slipper wagon spec)
    A4 AVANT TDI

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO