Volks AutosBadger5
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Missed gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Kent
    Posts
    386

    N75 replaced - faulty?

    Hi,
    Had an error code of intermittent N75 valve for some time, checked all wiring and finally got round to replacing the N75 valve itself.
    (Interestingly the old and original valve was a C, new one is an F).

    However, I now get the error code -
    17956/P1548/005448 - Boost Pressure Controle Valve (N75): Open Circuit
    Checked the wiring as best I could and it seems to be fine.

    Get the same error with it connected or not.

    Is the new N75 likely to be faulty? Is there a way to check it?
    Any tips on checking the wiring ?
    Many thanks !
    B7 A4 Avant S-line Special Edition v2 2.0 TFSi - AmD stage 1 - 263Bhp 396Nm

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Missed gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Kent
    Posts
    386

    Smile

    Fixed !!!
    It turned out to be an intermittent wiring fault afterall.

    It was about 1cm from the connector, so I cut a couple of inches off and soldered in a new wire. Gave it the wiggle test, took it for a test spin and it is all fine. Finally no error codes !

    Guess I needed to replace the valve anyway as it goes like it should now. Surprisingly it feels like a big performance gain
    B7 A4 Avant S-line Special Edition v2 2.0 TFSi - AmD stage 1 - 263Bhp 396Nm

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO