JMB RetrofitsChris Nott
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    london
    Posts
    4

    MAF playing up!!

    hi again

    Right - had the vagcom unit plugged up, seems to be a MAF problem, not enough air flowing, i have since changed the air filter and it seems to be running better.

    Although not perfect, still feels like its struggling during low revs (1-2k)

    I believe, from what i have read, that MAF failures are common on Audi's/VAG cars - is this true, i have tried to find more detailed previous posts but to no avail.

    Are these expensive parts to replace?

    Any other suggestions on what may be playing up?

    Thanks Guys

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    S4_dan's Avatar
    Fire up the Quattro!

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Somewhere in the Howardian Hills!
    Posts
    1,612

    Re: MAF playing up!!

    MAF's are common failures, but not always the cause of faults.

    Do you know how many miles or how old you current maf is???

    There is somewhere on here about what reading you should get from the maf whilst driving and recording a log on vagcom. something around 220g/s i think at peak.

    As for prices for a maf, they re about 80 exchange from a stealer.

    check www.vagparts.co.uk they do MAF's and not sure (think they do) they may sell just the sensor you need and not the housing, thus reducing the costs.

    HTH,

    dan

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO