Badger5Volks Autos
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    112

    Car not working - VCDS not scanning

    Hi all,

    Many of the regulars might have seen the threads about the problems im having with my car. Audi A3 sportback - Problem (VIDEO)

    When i try and Auto scan i get "Function not supported by the gateway"

    When i try selecting and individual module i get "No Response from Controller!"

    Is this because the Instrument Cluster is not coming on. Because im leaning towards it being a problem with the CAN-Gateway.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    voorhees's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Leafy Warwickshire
    Posts
    14,919
    Silly question alert
    Are you turning the key to pre-ignition stage before scanning ?

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    112
    Its not a silly question because seen some posts before where people hadnt had it on haha but yea its on

  5. #4
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    RETFORD, NOTTS
    Posts
    1,753
    The Ecu fault has likely progressed now causing more issues. Get it replaced.
    '02 TDi 130 Sport: Mods to date: BXP 160 conversion, EGR delete, Decat, Helix SMF fast road clutch, 312mm front rotors, full DIS , CC, Xenons.
    VCDS fully registered and happy to help.
    *Need a Spare Key or Remote? SKC retrieval? Clock/ECU swap or milage correction? I am fully insured to work on your vehicle! Offering a good deal and quality service to ASN members Nationwide!*

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Kent
    Posts
    70
    Have you tried your VCDS / vagcom on another car yet?

  7. #6
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    112
    Yea the cable works fine. Since i got rid of the problem with the instrument cluster it has worked fine.

 

 

Similar Threads

  1. 12v Ciggeratte Lighter/Socket not working - & its NOT the fuse!
    By T33_BKD in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 5th February 2014, 20:32
  2. Audi DRLs now not working - VCDS coding error
    By vagcat in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 2
    Last Post: 18th July 2011, 20:48
  3. VCDS-Lite not working :(.......
    By Dani_B19 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 12th November 2010, 22:38
  4. intrior lighting not working.. dash not working.. please help
    By patrick swayze in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 18th September 2007, 12:16
  5. New Car Wash Pt.2 (not 100% work safe)
    By jojo in forum General Chat
    Replies: 7
    Last Post: 22nd May 2005, 17:12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO