Volks AutosChris Nott
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Grimsby, Lincolnshire
    Posts
    72

    problems adapting a new key with VCDS on 8P

    I've got the full VCDS v11 and have followed the guide on rosstech for adapting a new fob (buttons only, not immobiliser).

    .....

    [Select]

    [46 - Cent. Conv.]
    [Adaptation - 10]

    Enter channel "01"

    [Read]


    This will display the number of currently stored remotes in "Stored Value".
    VCDS indicates that 1 fob is currently matched to the car

    Enter your total number of keys up to a maximum of 4(including any existing keys) in "New Value"
    I enter '2'

    [Test]
    seems to hang here?
    Verify that the number in "Test Value" is correct.

    test value never updates to '2'

    [Save]
    save button is greyed out, as I presume the test hasnt succeeded .

    Then press and hold (for at least one second) the UNLOCK button on the fob


    Does anyone have any suggestions?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    northants
    Posts
    165
    erase the keys first then recode

  4. #3
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,721
    Yeah that's what I do.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Grimsby, Lincolnshire
    Posts
    72
    ok thanks, not sure what happened but the second fob just started working! I logged into VCDS again and it says 2 keys are paired.

    Just need to code in a new immobiliser chip now... I've got as far as getting the SKC with commander, and successfully logging into the Immobiliser [25] Security Access with the pin.

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    3
    I'm having this exact issue too. Car came with 2 keys and the spare works in the door and starts the car etc, but the remote doesn't function.

    VCDS shows 1 key learned and I can't update the value to 2. Scared to erase keys in case any problems occur while programming and I'm stuck with no remotes!

    Can someone 100% confirm that I have to erase the keys first, and if so, how do I do this?

    2005 A3 8P 3d 2.0 FSI

    Thanks in advance

  7. #6
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,721
    You have no choice but to erase & add both keys.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    3
    Thanks NHN. I did do it in the end. Car blinked to acknowledge both keys but key 2 still doesn't work. Very odd. Think I need to get a new remote on fleabay

  9. #8
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Moray
    Posts
    228
    I'm having the same problem - a good friend of mine who works with vags says at times, they just die
    Audi A4 (B7) 2.0TDi S-Line Avant Quattro - Steve Edition in Lava Grey
    BBS Wheels|arm rest|ambipur|345mm S4 brakes|PiperX panel filter|cupra R splitter|Greenstuff Pads|Retrofit Cruise control/DIS|Retrofit Audi Phone|Dension iPod|

    Full VCDS equipped for the Moray area

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    3
    Like everything I suppose!

    Odd how the car recognises it when learning though!

 

 

Similar Threads

  1. coding keys with vcds?
    By glenandem in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 14
    Last Post: 10th March 2013, 08:53
  2. Vag-Com problem on a new laptop with vista
    By Badgeronimous in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 14th December 2007, 18:45
  3. New key problem
    By AlistairC in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 12th November 2007, 22:54
  4. 89 Cabriolet (1993 model) - new owner with problems!
    By tonywitney in forum Classic Audi Forum
    Replies: 14
    Last Post: 15th August 2007, 22:55
  5. problem with immoobiliser deativation with new key
    By imported_bpascua in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 22nd August 2004, 00:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO