Chris NottJMB Retrofits
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    256

    005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation error after SRI reset

    Hi

    Would anyone be able please advise how to reset the service light on an Audi A3 57 plate TDI 2.0 SLine with VCDS as I have followed the documented procedure here Ross-Tech: VCDS Tour: SRI Reset but now get the following error:

    Address 17: Instruments Labels: 8P0-920-xxx-17-MY8.clb
    Part No SW: 8P0 920 982 J HW: 8P0 920 982 J
    Component: KOMBIINSTR. VDO H02 0980
    Revision: D0H02002 Serial number: 2246I002005548
    Coding: 0005428
    Shop #: WSC 00618 210 91773
    VCID: 40849B341364CC18615
    1 Fault Found:
    00003 - Control Module
    005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01100101
    Fault Priority: 6
    Fault Frequency: 1
    Mileage: 36109 km
    Time Indication: 0
    Date: 2012.12.04
    Time: 19:54:23

    Although the light has now gone off, error appears when scanning. This is very frustrating as I would of thought the procedure to reset the service would not bring an error. I emailed rosstech a few times on their support address but have not yet received a reply. FYI I am using a HEX CAN USB (Genuine) cable. Any help appreciated guys.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    RETFORD, NOTTS
    Posts
    1,753
    From memory:
    With the ignition on, pull out the trip reset knob and then let it go and then pull again and hold for about 5-10s it will reset the service indicator.

    Regarding the fault code:
    From Rosstech wiki:

    When found in Audi A3/S3 (8P): Instrument Cluster:
    • Check/Perform Instrument Cluster Service Interval Settings (Adaptation Channels 42, 43, 44, 45 and 49)
    Last edited by @udi A3; 6th January 2013 at 23:55.
    '02 TDi 130 Sport: Mods to date: BXP 160 conversion, EGR delete, Decat, Helix SMF fast road clutch, 312mm front rotors, full DIS , CC, Xenons.
    VCDS fully registered and happy to help.
    *Need a Spare Key or Remote? SKC retrieval? Clock/ECU swap or milage correction? I am fully insured to work on your vehicle! Offering a good deal and quality service to ASN members Nationwide!*

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    256
    Quote Originally Posted by @udi A3 View Post
    From memory:
    With the ignition on, pull out the trip reset knob and then let it go and then pull again and hold for about 5-10s it will reset the service indicator.

    Regarding the fault code:
    From Rosstech wiki:

    When found in Audi A3/S3 (8P): Instrument Cluster:
    • Check/Perform Instrument Cluster Service Interval Settings (Adaptation Channels 42, 43, 44, 45 and 49)
    thanks for the heads up, however got a reply from Peter at ross-tech too with the following thats sorted the issue:
    Just incase anyone else comes across this problem I got a reply from Peter from ross-tech with the following thats now cleared the code:

    "You may need to manually adapt the channels. To reset these to factory
    > default settings, follow the
    >
    > Select Address 17-Instruments
    > [Adaptation]
    > Enter in Channel [42], Read
    > New value = [145]
    >
    > Enter in Channel [43], Read
    > New value = [300]
    >
    > Enter in Channel [44], Read
    > New value = 730]
    >
    > Enter in Channel [45], Read
    > New value = [2]
    >
    > Enter in Channel [49], Read
    > New value = [730]"

    The difference from my original adaptations was channel 43 was set to 306 instead of 300. Hope this helps somebody.

 

 

Similar Threads

  1. Help please. 01539-Headlights Not Adjusted 005-No or Incorrect Basic Setting
    By Scimitar in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 12
    Last Post: 4th October 2012, 14:06
  2. basic settings 004
    By jimes in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 2
    Last Post: 20th May 2010, 18:58
  3. Setting adaptive bi-xenons for use in Europe
    By warren_S5 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 30th March 2010, 13:31
  4. Anyone know what the basic settings for an acleration sensor are
    By texas_venom316 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 28th August 2008, 17:16
  5. '98 A6 Set climate control unit to basic settings
    By sjokolademelka in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 7
    Last Post: 8th December 2006, 07:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO