Sky InsuranceBadger5
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4

    Q7 start authorization ECU issue?

    Hi. This is my first post here.

    I have just experienced an issue by many who have no issues during warranty period then bang the problems start (post warranty)!!!

    Anyway, this time I have my Q7 2009 TDI immobilized with a potential start authorisation ECU issue.

    SYMPTOMS
    No central locking

    No instrument lights showing on dash
    Air control lights up and so does MMC panel
    Car will start for 1-2 and turn over but will fail and shutdown
    The three keys I have have been tested and neither will start the car so issue not the key

    I had the car towed to AUDI dealership up the road and they have run the diagnostics to determine that the errors leaded to J815. This appears to be the ignition coil however Audi are claiming that both it and the ECU need replacing?

    Error messages from report as follows:

    Error messages:
    Errors: Infrastructure.Vehicle.ODS8003E
    Text: ODS8003E Infrastructure.Vehicle (EcuCom): The operation on the control unit with the control address 0x00 was faulty. Error message:
    Errors: Infrastructure.Vehicle.ODS8011E
    Text: ODS8011E Infrastructure.Vehicle (EcuCom): Control unit with control address 0x42 is not installed or does not respond.
    Errors: Infrastructure.Vehicle.ODS8011E
    Text: ODS8011E Infrastructure.Vehicle (EcuCom): Control unit with control address 0x52 is not installed or does not respond.
    Errors: Infrastructure.Vehicle.ODS8011E
    Text: ODS8011E Infrastructure.Vehicle (EcuCom): Control unit with control address 0x62 is not installed or does not respond.
    Errors: Infrastructure.Vehicle.ODS8011E
    Text: ODS8011E Infrastructure.Vehicle (EcuCom): Control unit with control address 0x72 is not installed or does not respond.
    Errors: Infrastructure.Vehicle.ODS8011E
    Text: ODS8011E Infrastructure.Vehicle (EcuCom): Control unit with control address 0x05 is not installed or does not respond.
    Errors: Infrastructure.Vehicle.ODS8011E
    Text: ODS8011E Infrastructure.Vehicle (EcuCom):

    I am seeking to find out if what they are suggesting is true and I am up for a lot of $$$ or can the ignition coil be replaced assuming the ECU just can't communicate with it.

    Thanks for your help

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,029
    Welcome to the site, get it vcds scanned as that log is for the better useless mate, its an odis scan tool log only really deciphered with odis & vag direct, doesnt help us on here.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4
    Cheers. Will see what I can obtain.

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4
    Dealer only able to supply the code in OP. Will need to find another way.

  6. #5
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,029
    Either find another user in your area via the vcds map or buy vcds yourself, probably for the log, better to find someone else with, unless you will use it for more.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4
    Thanks

 

 

Similar Threads

  1. S8 Gearbox / ECU issues + 'Safe or Limp Home' mode
    By AWedder999 in forum A8/S8 forum
    Replies: 2
    Last Post: 24th November 2007, 01:08
  2. Cold Start Issue......?
    By cliveywolves in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 15th February 2007, 14:48
  3. ECU changed, car wont start, immobilser problem
    By S4_dan in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 4th September 2006, 20:21
  4. Cold start issues? Maybe it;s your O2 sensor.
    By eddyg in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 21st March 2006, 02:03
  5. 1.8 SE intermittent starting issue
    By easytease in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 3rd February 2006, 09:42

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO