Sky InsuranceAH Fabrications
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    257

    Code help please - 09571

    Hi.
    I have a fault code on my 2008 A3 2.0 TDI 170.
    It is:
    09571 Turbo Boost Control Position Sensor Circuit Implausible Singal P2563 Intermittent.

    Is this just a case of buying a new Pressure Connector sensor, or could it be something else?
    My car has been Remapped. Could this have anything to do with the sensor picking up bad signals?

    Any help would be great.
    Chris

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bearthebruce's Avatar
    Ross-Tech, LLC

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Ambler, PA
    Posts
    326
    Without doing more tests, one cannot know. The fact that it is intermittent leads me to suspect a bad connection - that is, the signal is correct at times and other times it is not. To be labled intermittent usually means that the failure was not present at the time of the scan but had been previously set.

    Are you noticing a problem with the car's operation? If not, clear the code and watch to see if it returns. If it does, begin looking at connections. Don't replace parts just because you get a fault code.
    -Bruce-
    Ross-Tech, LLC
    Bruce@Ross-Tech.com

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    257
    Quote Originally Posted by bearthebruce View Post
    Without doing more tests, one cannot know. The fact that it is intermittent leads me to suspect a bad connection - that is, the signal is correct at times and other times it is not. To be labled intermittent usually means that the failure was not present at the time of the scan but had been previously set.

    Are you noticing a problem with the car's operation? If not, clear the code and watch to see if it returns. If it does, begin looking at connections. Don't replace parts just because you get a fault code.
    Car seems to be running fine, no lumping, misfiring, smoke etc. Turbo seems to be kicking in fine.
    I had the fault code cleared last week and it came up again the very next day.
    I've recently had an EGT sensor & MAF sensor replaced as well.

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by Djwoody View Post
    Car seems to be running fine, no lumping, misfiring, smoke etc. Turbo seems to be kicking in fine.
    I had the fault code cleared last week and it came up again the very next day.
    I've recently had an EGT sensor & MAF sensor replaced as well.
    How did you solved these? I got same error today.

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Posts
    28
    I also have this fault up on mine. Did you two get anywhere with it. Cheers

 

 

Similar Threads

  1. 2.8 Fault code help please
    By stapo69 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 10th January 2009, 20:54
  2. FAULT CODE HELP PLEASE
    By 1wheelonly in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 18th November 2008, 07:14
  3. FAULT CODE HELP PLEASE
    By 1wheelonly in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 12
    Last Post: 17th November 2008, 18:31
  4. engine code help please
    By oadamo in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 7th September 2007, 18:28
  5. VAGCOM Codes help please!!!
    By Herby1 in forum TT/TT-S/TT-RS Forum
    Replies: 3
    Last Post: 5th September 2007, 22:37

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO