EM TuningJMB Retrofits
Results 1 to 7 of 7

Thread: Over Boost

  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    24

    Exclamation Over Boost

    I have a 1999 8L A3 Quattro sport 1.8 20vt 180bhp (ARQ engine i think) and i have had it remapped, the car was runnig fine until i changed the gearbox to a 6 speed box. But now when im driving every so often while accelerating the engine cuts out and the engine warning light comes on i have noticed that the car is boosting to 20 psi. i have plugged vagcom in and it is giving me an overboost error. i have put the standard diverter valve on as i thought it could be this but its still doing it.
    Do i need to go back and get the remap looked at.
    Any help would be greatly appriciated.
    Thanks
    James

    A3 1.8T Quattro Sport, JabbaSport Remap with 215 Bhp, BMC Panel Filter, Forge 007, Facelift Xenon Lights, Facelift Rear Clusters, BOSE, Black Leather Interior, Auto Gauge Boost Gauge.
    To Come Jetex Induction Kit, 18" Wheels, Full Stainless System, Coilovers
    .

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    40
    Remapped it. Probably that upgrade to 6 speed cause the problem.



    ___________
    It you ain't first your last!
    My Blog: Wheelywheel

  4. #3
    Ess_Three's Avatar
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Aberdeenshire
    Posts
    5,385
    The gearing will have NO effect on the boost...if you are overboosting and hitting limp, it's an unrelated fault.

    any chance a vac hose got nipped during the gearbox swap?
    Or a sensor left unplugged?

    Are you running a standard N75?


    Please note:
    The views expressed on Audi-Sport.net are the personal views of its contributors (including me), and not that of the Website or the Moderator/Administration team.

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    24
    Thanks i will check all hoses and sensors are ok and yes its still running the standard n75

    A3 1.8T Quattro Sport, JabbaSport Remap with 215 Bhp, BMC Panel Filter, Forge 007, Facelift Xenon Lights, Facelift Rear Clusters, BOSE, Black Leather Interior, Auto Gauge Boost Gauge.
    To Come Jetex Induction Kit, 18" Wheels, Full Stainless System, Coilovers
    .

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    South Africa
    Posts
    1
    I have just had the same problem on my A6 2.7T - same error code on VAG-COM too. turned out to be a cracked pipe from N75 to the steel splitter pipe to the DV'S (the V6 has 2 DV'S) hope this helps

    Rick

  7. #6
    Renbod's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    UK
    Posts
    118
    I had the same problem mate on my A4, it turned out to be faulty pressure sensor:

    Engine Trouble

  8. #7
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,096
    I was also thinking N75 as this usually causes overboost issues from my recent dealings, careful though cause overboosting could have fairly expensive repurcussions as I'm now dealing with, not happy at all.

    6000 posts, god I live on this sight.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO