Chris NottMonster Motorsport
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Nottingham, United Kingdom, United Kingdom
    Posts
    29

    Mk1 tt spluttering under load (1.8t 225bhp)

    Hi!

    got some issues with my girlfriends tt, it has a bad splutter under load/boost, at its worst in third gear about 3000rpm which at times makes the eml light flash. I've plugged in vcds and it just came up with random multiple misfire. It had new plugs about 5k ago. Wired thing is, it's smooth on idle and drives well when not booting it!
    Was just curious if there was a common fault that may cause this?

    i was thinking coils, but would have thought that would be a constant misfire on idle ect

    or maybe a maf? But would have thought that would flag a fault in the memory?

    only other thing there was an old fault that cleared and didn't come back, relating to the inlet cam sensor.

    cheers for any help given!

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    northants
    Posts
    165
    i would run it and see if missfire fault reappears
    if it does then do coil packs

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    83
    almost gurantee its coilpacks. Still half price at psi tuning!!! worth it just for a spare set imo

    Genuine VAG Red Coil Pack Set - 1.8T > Engine > Leon Mk1 1999-2005 > SEAT Leon > VAG Specialists > PSI Tuning - VW Specialists

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    83
    \Just to add i had EXACT problem with my 1.8T after a remap, Idle was smooth, gentle throttle and light load was smooth....then bang misfires under boost with light flashing wild, eventually got so bad the light stayed on permanently...changed packs and all was good again

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Nottingham, United Kingdom, United Kingdom
    Posts
    29
    Brill cheers for the help! Will get the coils changed after reading this, will post when I've done it!

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Nottingham, United Kingdom, United Kingdom
    Posts
    29
    Booked in at audi for ignition coil recall! Wahooo

  8. #7
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    83
    Quote Originally Posted by Jackhop22 View Post
    Booked in at audi for ignition coil recall! Wahooo
    Result

  9. #8
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,719
    Yeap recall would be my 1st suggestion, result

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Nottingham, United Kingdom, United Kingdom
    Posts
    29
    picked up the tt yesterday, gutted! turns out only one of the coils are originals so only got one replaced! :/ ... and the misfire under load fault still remains!, looks like i will have to get the wallet out now!

 

 

Similar Threads

  1. A4 1.9 TDI pd 130 misfire - cough/mis/splutter under load - judder on idle
    By ian-r in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 14th October 2012, 20:09
  2. 2.5 v6 TDi Quattro vibration under load
    By noddyr in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 22nd September 2009, 12:24
  3. can't get full revs under load
    By otisdomino in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 8th January 2009, 23:32
  4. Power loss under load (TDi 130)
    By smo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 13th October 2008, 14:03
  5. 1999 S4 - gearbox clunking under load... :(
    By brixo in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 27th May 2006, 12:33

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO