Volks AutosMonster Motorsport
Results 1 to 7 of 7
Like Tree2Likes
  • 1 Post By NHN
  • 1 Post By TYphoon GB

Thread: Electrical pop then misfire/poor boost

  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    39

    Electrical pop then misfire/poor boost

    Used the TT (225 BAM 2004) for the first time in a couple of months today. Was running fine, then all of a sudden there was what sounded like a loud sharp pop (maybe from behind the dashboard), and no boost, then felt like it was misfiring. Haven't had chance to plug it into VagCom yet, and I'm hoping it's just a boost/vacuum hose or coilpack! The EML is flashing, and the car smelt very VERY "catty", if that makes sense. Hopefully that's just the misfire dumping unburnt fuel into the cat. Unless the cat's blocked? ARGH!

    Was just wondering if anyone had experienced this before, or might have an idea as to what it could be?

    Thanks in advance.
    Last edited by Captainwow; 25th January 2013 at 18:11.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,716
    Could be as you say a vacuum pipe, check under hood as my S3 did this one day & I shat myself lol, check engine oil levels see if its dropped, if not then doubt its turbo.
    Captainwow likes this.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    39
    I'm hoping that's all it is. I don't think it's turbo, as there's no smoke etc and the EML is on. Plus it's not just on boost, it's idling roughly too.

  5. #4
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    221
    Coil Packs? Kinda typical failure pattern.
    If they haven't been done before rings Audi customer service as there is a 'replacement offer' not a recall of course.
    Captainwow likes this.

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    39
    Thanks for the suggestions and help guys. Turned out it was just a coilpack, no3. Got one from work for £20...jobbed. Runs better than ever.

    It's been suggested I should change all 4, do you guys think that's really worth doing?

  7. #6
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    221
    Defo...change em all ideally for the same type, manufacturer etc ..... one goes another follows... they have a finite life.

  8. #7
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    39
    Thanks TYphoon, I'll get them done this weekend then.

 

 

Similar Threads

  1. Going mad I need you guys to help please poor boost R-Tech map
    By Daz1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 28th March 2012, 22:53
  2. Rear Electric Pop Out Windows on A3/S3
    By Nilz in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 25
    Last Post: 7th September 2010, 11:23
  3. Bad misfire under boost
    By Welly in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 16
    Last Post: 3rd December 2009, 22:45
  4. poor boost and limp mode maybe.....??
    By jiggaman in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 23rd October 2009, 19:54
  5. Audi RS4 Popping then Launching Video
    By imported_ZeroK66 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 16
    Last Post: 20th December 2005, 11:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO