AH FabricationsMonster Motorsport
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    41

    RNS-E EXPERTS REQUIRED

    Hi all,
    I would like to ask for help with the following, I am retro fitting the RNS-E from an A4 part number 8EO 035 192 D into a 2004 TT and after some recoding I am having the following problems
    1. The radio channel is not displayed in the DIS
    2. The auto off function does not work when you remove the key from the ignition
    Everything else works, communication with the CD changer and all other functions on the RNS-E work.
    I have coded the instruments to 5 which shows the navigation information on the DIS, when the route has finished the display reverts to normal with no radio displayed.
    I have attached the VCDS files from the last scan I did yesterday as you can see I have a problem with communications with 2 control modules the instruments and the Navigation,
    Address 17: Instruments Labels: 8Nx-920-xxx-17.lbl
    Part No: 8N2 920 980 D
    Component: KOMBI+WEGFAHRS. M73 D06
    Coding: 05462
    Shop #: WSC 00000
    TRUZZZ8N441009923 AUZ5Z0C6035119
    1 Fault Found:
    01304 - Radio
    49-00 - No Communications

    Address 37: Navigation Labels: 8E0-035-192-RNSE.lbl
    Part No SW: 8E0 035 192 D HW: 8E0 035 192 D
    Component: RNS-E HIGH EU H72 0550
    Revision: 04S Serial number: AUZBZ7F1138426
    Coding: 0319113
    Shop #: WSC 20619 123 63687

    3 Faults Found:
    00858 - Connection; Radio ZF Output to Antenna Amplifier
    011 - Open Circuit
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01101011
    Fault Priority: 5
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 70
    Time Indication: 0
    Date: 2009.11.22
    Time: 14:40:42

    01316 - ABS Control Module
    004 - No Signal/Communication
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01100100
    Fault Priority: 5
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 70
    Time Indication: 0
    Date: 2009.11.22
    Time: 14:40:43

    01317 - Control Module in Instrument Cluster (J285)
    008 - Implausible Signal
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01101000
    Fault Priority: 5
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 70
    Time Indication: 0
    Date: 2009.11.22
    Time: 14:40:53
    Freeze Frame:
    Bin. Bits: 11011011
    Bin. Bits: 01

    I recoded the navigation and this coding 0319113 was the one that threw up the least faults, it looks like I am missing a code to communicate with the 2 control modules, please disregard the Radio ZF Output to Antenna Amplifier as I know that the TT does not have the return from the Diversity amplifier and I am trying to resolve this issue with John S3 on the forum, hopefully one of the Nav experts on here will help the missing coding, just a note when I plug the concert 2 back in the everything works fine,
    Thanks
    Andy

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    s8craig's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Manchester
    Posts
    1,557
    I would have coded it for A6 in a TT. That is the usual coding for RNS-E units in A3 8L, A4 B5 chassis' and A2 and I would say the TT 8N chassis as well.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO