Chris NottEM Tuning
Results 1 to 23 of 23
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    29

    Audi Navigation System - AUX does not work! Help!!

    Hello,

    I purchased an Audi navigation system which my other half installed the other day. All seems to work, but the original AUX port which is near the handbrake.... Does anyone know why and how I could get around this?

    Your help would be much appreciated,

    Becks

    ImageUploadedByTapatalk1391811583.752917.jpgImageUploadedByTapatalk1391811593.970146.jpg
    Using Tapatalk

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    GazJSmithy's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Location
    Warrington Cheshire
    Posts
    52

    My Social Networking

    Follow GazJSmithy On Twitter Visit GazJSmithy's Instagram Channel
    If you get an answer to this i would be very interested as I've Also got the same problem

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    29
    Yeap, got it sorted today!! 😁 You need to purchase a £5 32 pin connector from Audi. Becks
    Using Tapatalk

  5. #4
    GazJSmithy's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Location
    Warrington Cheshire
    Posts
    52

    My Social Networking

    Follow GazJSmithy On Twitter Visit GazJSmithy's Instagram Channel
    I'm useless with this type of stuff, once I have the adaptor what do I do with it? Haha

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    29
    Haha!! Same!! I'm a female and I managed to sort it 😁!! Lol. Purchase this part: 1J0 972 977 G - Part Number

    What system do you have? Do you have a picture? Or is it same as mine?
    Using Tapatalk

  7. #6
    GazJSmithy's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Location
    Warrington Cheshire
    Posts
    52

    My Social Networking

    Follow GazJSmithy On Twitter Visit GazJSmithy's Instagram Channel
    I have an RNSE
    My car originally had aux near the handbrake but it doesn't work now I've had my rnse installed lol

    ImageUploadedByTapatalk1392494280.055088.jpg

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    29
    Same as mine! Mine is under the hand break. I installed my RNSE and then the Aux did not work.
    Using Tapatalk

  9. #8
    GazJSmithy's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Location
    Warrington Cheshire
    Posts
    52

    My Social Networking

    Follow GazJSmithy On Twitter Visit GazJSmithy's Instagram Channel
    So what do I do with the adaptor, sounds a silly question but I really don't have a clue ahah!

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    29
    Purchase this part : 1J0 972 977G and then take the system out and move a couple of pins & it will work. Done mine today and all now works!
    Using Tapatalk

  11. #10
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    29
    Purchase this part : 1J0 972 977G and then take the system out and move a couple of pins & it will work. Done mine today!
    Using Tapatalk

  12. #11
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    29
    This is where you move the pins to... From the blue quadlock in the back of the RNSE to the new connector. ImageUploadedByTapatalk1392494620.607631.jpg
    Using Tapatalk

  13. #12
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    29
    Does your telephone work on yours?
    Using Tapatalk

  14. #13
    GazJSmithy's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Location
    Warrington Cheshire
    Posts
    52

    My Social Networking

    Follow GazJSmithy On Twitter Visit GazJSmithy's Instagram Channel
    Thank you!! I'll phone my dealership Monday and get one then hopefully I'll have my AUX back I've missed it haha

  15. #14
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    29
    Same!! Lots of people say they done like aux because of the leads, but I use mine all the time!!
    Using Tapatalk

  16. #15
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    29
    Does your telephone work?!
    Using Tapatalk

  17. #16
    GazJSmithy's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Location
    Warrington Cheshire
    Posts
    52

    My Social Networking

    Follow GazJSmithy On Twitter Visit GazJSmithy's Instagram Channel
    Quote Originally Posted by Becksbar7 View Post
    Does your telephone work?!
    My telephone doesn't work, apparently I need some type of adaptor to get it to work, but My car had a parrot kit fitted so I wasn't really fussed about it

  18. #17
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    29
    Ohhh.... I had bluetooth retrofitted and don't know how to get it to work!!!
    Using Tapatalk

  19. #18
    Phil-1's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Harrogate
    Posts
    1,091
    Quote Originally Posted by Becksbar7 View Post
    Ohhh.... I had bluetooth retrofitted and don't know how to get it to work!!!
    Have you paired your phone to it correctly? Switch the ignition on and then search for Bluetooth devices with your phone (Audi ***)
    Audi A3 8P Sport Back 170BHP (And I Love it)

    web page: philseagust.co.uk
    E-Mail:info@philseagust.co.uk

  20. #19
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    29
    Hello - I can find my Bluetooth (KUFATEC) I think it's called. Audi installed it when I purchased my car as it did not have it in it. But, I don't know how I can get everything to work together to display and use telephone on my RNSE . I only retrofitted my RNSE last week and trying to get all the functions to work correctly now. Any help would be much appreciated. Thanks, Becks
    Using Tapatalk

  21. #20
    Phil-1's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Harrogate
    Posts
    1,091
    Hi Becks. Sorry I thought you had the OEM bluetooth kit.
    Sorry I can't help you 😟
    Audi A3 8P Sport Back 170BHP (And I Love it)

    web page: philseagust.co.uk
    E-Mail:info@philseagust.co.uk

  22. #21
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    29
    Ahhhh, no problem Phil. Thank you anyways. What's the OEM Bluetooth kit? Lol
    Using Tapatalk

  23. #22
    Phil-1's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Harrogate
    Posts
    1,091
    I have the multi function steering wheel with the "mode & speak" buttons on it. I got a wiring loom from EBay and a BT module. The steering wheel controls the phone and you get the phone number/contacts on the DIS. When I get the RNS E it will also work with that.

    Forget you also get voice control...
    Audi A3 8P Sport Back 170BHP (And I Love it)

    web page: philseagust.co.uk
    E-Mail:info@philseagust.co.uk

  24. #23
    RobbieWebs's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Scotland
    Posts
    726
    U never said if u coded with vcds to work with ur AUX and Bluetooth?
    I'm not sure if ur Bluetooth will work as it isn't an Audi one tho.
    To be honest since I got RNSE fitted I use sd cards for music
    Audi A4 BE 2.0 TDI 177 Quattro

 

 

Similar Threads

  1. Audi a3 05 rear numberplate lights not working help
    By andy1acars in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 16
    Last Post: 10th April 2011, 18:50
  2. HELP! MODE button does not work!
    By vipergrm in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 17th May 2010, 23:37
  3. Windows 'auto up' does not work
    By marctwo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 16
    Last Post: 9th February 2010, 05:19
  4. Climate not working HELP!!!!
    By imported_Robbyc in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 6th March 2005, 12:34
  5. Brake Lights not Working!! HELP!!
    By TDI in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 30th October 2003, 12:41

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO