JMB RetrofitsAH Fabrications
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Sheffield
    Posts
    14

    RNS-E Mute Problems

    Hello,

    I have the latest RNS-E installed into my Audi A3 2009 Black Edition but i am having a problem with the mute function, it mutes fine but whenever i take it off mute the volume is quite high, even if i just turn the volume knob up 1 notch it still plays the volume high.
    Does anyone know if there is a fix for this?

    Thanks in advance
    Matt

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,103
    It could be a faulty volume dial, does the volume go up/down normally with the knob or does it go low when turning to high & vice versa?

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    monopole's Avatar
    limboitis

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    County Antrim
    Posts
    317
    I noticed that on my S3 rns-e, volume normal, hit mute, un mute = volume really loud. Though it odd, but never really bothered me
    +incoming MY15 S3 (300) Sportback S-Tronic Quattro Daytona Grey
    -outgoing (63) A5 2.0TDI (177) Coupe Black Edition S-Tronic Quattro Phantom Black

    VCDS Location: NI (County Antrim)
    - (62) A1 1.6TDI (105) Sport Manual Sportback Brilliant Black
    - (62) S3 (265) Sportback Black Edition S-Tronic Quattro Phantom Black

    - (58) TT Roadster 3.2 V6 (250) S-Tronic Quattro Phantom Black





  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Sheffield
    Posts
    14
    Thanks for the replies.
    The volume works fine normally it's only when I mute it that it goes dodgy. It's not a major problem it's just slightly annoying

 

 

Similar Threads

  1. RNS-E disc problem
    By w7 abs in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 18
    Last Post: 7th June 2014, 10:42
  2. RNS - E - Language problem!
    By Dave.. in forum In-Car Entertainment
    Replies: 65
    Last Post: 18th November 2012, 10:46
  3. Can anyone here help with an A6 RNS E signal problem?
    By amimmortal in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 23rd April 2012, 19:30
  4. Rns-e sound problem
    By moag in forum In-Car Entertainment
    Replies: 6
    Last Post: 6th July 2011, 23:39
  5. Help! Symphony muting problem??
    By larry1 in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 15th October 2006, 12:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO