Sky InsuranceMonster Motorsport
Page 5 of 5 FirstFirst 12345
Results 161 to 171 of 171
Like Tree53Likes

Thread: New A3 S-Line Turbo Charger Linkage Fault at startup

  1. #161
    mjcourtney's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    South England
    Posts
    1,039
    Welcome to the forum!

    Sorry to say that Audi Customer Services know precisely ZERO about any technical issues, and from my experience recently they just go and ask the dealership staff, as its actually them that have access to all the technical bulletins and service manuals etc. It is a very daft setup as you would expect them to be a littlre more clued up on some of the issues.

    They seem reluctant to acknowledge there is a widespread problem with the turbo linkage, and are instead chosing to deal with each customer as and when the problem crops up (I guess to avoid widespread bad publicity?). It is hard to tell precisely how many cars are affected by it, as obviously a forum will give you a skewed sample.

    Your best point of contact is now with your dealer, once they've witnessed the rattle they will be able to dig out the technical bulletin and get it sorted.

    Good luck!
    2013 8V Glacier White A3 Sportback 1.4 TFSI S-line Mnaual
    SE Suspension, Tech Pack, B&O, Comfort Pack, Electric folding mirrors, Park Assist, TPMS, Interior Light Pack

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #162
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    187
    Since mine was first done no further issues
    1.4 TFSI 122ps A3 SportBack. Comfort pack, Audi sound system, Daytona grey, SD Sat Nav, S line trim. Love it!

  4. #163
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Leicestershire
    Posts
    7
    I will go and drop off my car on Monday with all this info and if this is my issue which I believe its is reading all these posts, I have saved them loads of investigation...
    Thanks fellow Audi A3 owners !!

  5. #164
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Leicestershire
    Posts
    7
    A3 all sorted now, dealer was upto date on the fault, so part fitted and happy days...

  6. #165
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    East Sussex
    Posts
    1,558
    Hi, so is this fixed from the factory on newer 1.4's now?

  7. #166
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Leicestershire
    Posts
    7
    I believe they are only going to apply the fix when it happens. I read this thread after I collected my new A3 (June 13) and then e-mailed Audi UK about this reported fault.
    A few days later they called me and said they were not aware of this fault, though now there is a technical bulletin for all dealers, if this a customer should report a fault of this nature all dealers will or should now the fix.

  8. #167
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    East Sussex
    Posts
    1,558
    Strange way of doing it, mine is possibly going to be a week 47 saloon and the last thing I'd want to have to do is drive over to the dealership not long after collecting it...

  9. #168
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Leicestershire
    Posts
    7
    I would mention this issue before collecting it !!
    It only seems to come to light when its run in, I have done 1200 miles, it seem to be between 500-1000 miles.
    This is I believe is the Audi Tech Bulletin ID: TPI2033013/4

  10. #169
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    East Sussex
    Posts
    1,558
    Ok thanks for the heads up...

  11. #170
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    1
    Hi All, I found this video on a VW Golf MK 7 Blog site, on the same issue,
    shows before and after the fix. Wastegate Actuator Clip - Golf Mk7 - YouTube

  12. #171
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Leicester
    Posts
    2
    Hi all,

    My 63 plate 14 TFSI has the exact same issue, took it in today for a new tyre (don't ask) and mentioned this issue and the service department said straightaway that they knew about it already and to get it booked in. Unfortunately they don't have any courtesy cars available until 02/07 so booked in for then.

    Will post an update once they have carried out the work.

 

 
Page 5 of 5 FirstFirst 12345

Similar Threads

  1. Pile of Faults with New A3 S Line
    By Marcyboy in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 25
    Last Post: 12th December 2007, 07:53
  2. new s3 turbo charger picture request
    By alkee in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 18th March 2007, 13:56
  3. S-Line Turbo - Which turbo does it have????
    By A4T in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 10th August 2004, 19:52
  4. New member S-line Quattro Avant
    By imported_bubstar in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 15th July 2004, 11:03
  5. Anyone here bought a new MAF for A3 turbo?
    By Stuart_A3_Turbo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 7th January 2004, 22:16

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO