EM TuningChris Nott
Results 1 to 17 of 17
  1. #1
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook

    Outlook Express Problem

    I have OE6 on XP Service pack 3 and am not receiving emails.

    When I press send and receive the usual box flashes up for a split second and there are no error messages, but it says "No New Messages" After a couple of days this seemed suss so I checked on Virgin webmail and there were all my messages!

    I have searched the MS support site with limited success!

    Any ideas?
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    FactionOne's Avatar
    Administrator

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Preston
    Posts
    3,059
    Do you know if Windows/Microsoft Update has done any updates to Outlook Express around the time of the problem starting?

    Also, were you previously Virgin Internet or Telewest/NTL?

    Regards,

    Rob.
    The truth they're trying to keep from you is that IPv6 has nothing to do with address space; we're actually running out of full stops.

  4. #3
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    Hi Rob

    Now you mention it there was an update took place over the weekend which would coincide.

    Was with Virgin internet, have been for years.
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  5. #4
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    Anyone else got any ideas?

    How can I find out if the updates have caused the problem? Can I just reverse it with system restore, or will that not remove the update?
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  6. #5
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    South Wales
    Posts
    2,942
    System restore will reverse the update, so you could try that!

    Take a look and see what System restore reports. It should show you if any updates have been installed.

    Its strange that outlook is not reporting any issues. Perhaps give VM support a call?

    Other things to try:

    Remove your email profile/settings and reconfigure
    Try an alternative pop3 client to test
    If your computer literate, try connecting manually to the pop3 server using telnet
    Dolphin Grey Audi S3 8P

  7. #6
    Renbod's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    UK
    Posts
    118
    Hi James,

    Are you running any AV? some AV updates commonly decide to be helpful and attempt to scan your incoming emails, your mail client sends your pop3 login details to the AV client, your AV client should then attempt to authenticate with your pop3 server but sometimes it doesn't and fails to return any errors back to your mail client. (I've seen this a few times with macafee and AVG updates)

    If you're running AV try (temporarily) disabling the email scanning.

    If you make a not of your incoming pop3 mail server you should be able to telnet to it on port 110.

    I'd also call VM support as they can see if your mail client requests are reaching their servers and see any errors (if any).

  8. #7
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    Thanks for your input Guys.

    I am running Virgin PCGuard AV, have had it for a few months and had no problems. I will do a system restore first off and see what that does. If that doesn't work then I will try and disable the email scanning temporarily.

    I'm not over computer literate so will need help re the manual connec tion using telnet

    Will be a couple of days until I get round to it but I will update with any news
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  9. #8
    Cockney Boy's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Aylesbury, Buckinghamshire, UK
    Posts
    485
    Check with Virgin, to see if there POP3 servers have changed address.

    Theres the setup guide

    http://www.virginmedia.com/help/emai...express6-2.php
    Q7 S Line 2010
    MMI 3G
    Adaptive Cruise Control
    Superchip Remap
    Blackvue front and rear accident camera

  10. #9
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    Quote Originally Posted by dickys3 View Post
    System restore will reverse the update, so you could try that!

    Take a look and see what System restore reports. It should show you if any updates have been installed.
    One thing after another

    No updates show on System restore, all I have is

    • System Checkpoint
    • Software Distribution Services 3.0
    Both appear as restore points virtually every day. I have tried to restore to one of these from about 2 weeks ago but it says "Unable to restore your computer".

    Will try Cockneyboys idea later, or as a last resort ring Virgin lol
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  11. #10
    mac1403's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    wales uk
    Posts
    956
    Had a similar issue with mine. Make sure all accounts are Pop3. For some reason emails were not being recieved until I changed mine
    Facelift S3, Sprint Blue, Bucket seats, Sunroof, Sat Nav, Bose, Elect Mirrors, Light and Rain, Interior Light pack, Flat Tyre Warning, GSM Phone Prep, Led upgrade, Illuminated speaker grills.

  12. #11
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    Thanks Mac, when I get round to having a look at it I will update.
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  13. #12
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    Right I have been worried about this as I've just been using Virgin webmail in the meantime, but its a pain having to copy and paste addresses etc.

    I tried to uninstall OE today, but it wasn't as straightforward as I hoped. Google revealed lots of trashy sites offering chrgeable apps. to do it for me .... Has anyone done it? Is there an easy way for technophobes with deleting parts of the registry etc?!
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  14. #13
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook

    Exclamation

    Bump.

    Anyone able to help with deleting Outlook Express prior to reinstalling it?

    Cheers
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  15. #14
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    888
    do you have winrar installed, if not go get it. pm me your email.

  16. #15
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    Ok mate, will do when I get home from work, cheers!

    What does it do?
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  17. #16
    Works 60% the time, Everytime.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Up North
    Posts
    1,577
    OE is tied in with the operating system and a right bugger to remove. One of the reasons the idiots in Europe have made Microsoft release windows 7 with no email client at all.

    2003 Audi S3 + Go faster bits

  18. #17
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    Quote Originally Posted by MintyS3 View Post
    OE is tied in with the operating system and a right bugger to remove. One of the reasons the idiots in Europe have made Microsoft release windows 7 with no email client at all.
    Yeah I'm discovering that! I may well end up just leaving it and using Webmail!

    Quote Originally Posted by dc240969 View Post
    do you have winrar installed, if not go get it. pm me your email.
    PM sent.
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO