Chris NottMonster Motorsport
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    axelfols's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Edinburgh
    Posts
    124

    Wireless Router Signal Problem

    Hi, does anyone know a way to boost a wireless router signal as i seem to lose connection and even though i'm in the next room my signal always appears as low or very low. Its a belkin router if that helps. Thanks in advance.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    petewon's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Newcastle
    Posts
    514
    Are you using wireless B or G? G is faster but B has a beter range. Might be worth checking what your using, you may be able to switch to B if speed isnt an issue, B is still fast but just not as quick as G. The signal is also affected by things that get in its way. A friend of mine bought all the wireless gear to set up a network a while back and couldnt get any signal at all just down their house being realy old and having very thick walls and lots of wiring in the way of the signal. You may be able to get a booser or high gain areal which will improve the signal.

    What kind of wireless card you using in your PC? If its USB and just pluged into the back of the PC you could allways get a USB hub and place it somewhere a bit more strategic so theres less interference between that PC and the router.
    Last edited by petewon; 25th February 2007 at 21:52.

  4. #3
    SamDude's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    London
    Posts
    2,091
    axelfols - do you have a wireless TV signal sender in the house? (or your neighbours?)

    These have been known to kill wireless internet signals - if you have one, try switching it off to see if that fixes it...

    If not, try experimenting with different channels.

  5. #4
    Caesium's Avatar
    My BM is fixed!

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    4,857
    belkin are notoriously crap, I have a belkin WAP and its range is not too clever. Try Linksys, they're better
    Chris

    The problem with common sense, is that its not that common.

    See my images @
    http://www.christianfrench.co.uk

    Own a dreaded BMW? http://www.bmw-sport.net

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Oxford
    Posts
    103
    I would switch the channel in the wireless config if it's still the default .. maybe change to say channel 3 ... and reboot and try again .,..
    Cheers

    Adi

    Audi A3 130Bhp 1.9 TDI Quattro | 52 plate | Denim Blue | Bodykit

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO