Sky InsuranceChris Nott
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    imported_scrupes
    Guest

    hesitation and rough running

    Hi all,

    i've owned my 96 a4 2. for nearly a year now, i noticed around 4000 miles ago that she runs crap around 1500 - 2500 rpm? its like the throttle is intermittent or the engine cradle is loose?

    i do the most of the work myself and whilst replacing the bottom armsand track rod ends i looked for loose parts and worn mounts under the frontend... nothing?
    i've read about temp. sensors and MAF sensors going wrong and i'm confused.

    its not drive by wire, so could it be the throttle position sensor?

    please help, cos i can forsee me ripping it all out only to get no further forward and incurr loads of costs along the way!

    any one else had a 2.6 motor'd a4? any similar probs? cheers for any info even if you think its insignificant! [img]/ubbthreads/images/graemlins/beerchug.gif[/img]

  2. # ADS
    ADS
     
  3. #2
    foolish3uk's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    in middle of nowhere
    Posts
    458

    Re: hesitation and rough running

    2.6 engine only relly run crap for a couple of reasons most common is plug leads splitting and arking on to the head.

    next most common is coolant temp sensors going up the spout, cheap and easily replaced, sensors think it is cold outside when it is actually warm therefor vehicle over fuels or underfuels as it thinks it should.

    alos try cleaning out the throttle valve control unit this can make the throttle dip when you come off of throttle

    goodluck!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO