AH FabricationsChris Nott
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2

    A4 Help Needed!! EPC light loss of power

    Desperately need help
    car is A4 B6 70000kms 2001 recently had cam belt changed
    Car drives perfectly then randomely EPC light will come on, when car came to a stop would not go anywhere (no power) still running turn off then back on all good.

    Has happened every morning and night now.
    only happens when car is cold. no problems at all when car is warm!! maybe happen 2 to 3 times when starting from cold then is fine once temp is up.

    not sure if this is the right place for the vag-com details but really need a idea how to fix this as it is my partners car and don't want her stranded on the side of the road.


    here are the vag com details, hope someone can point me in the right direction

    VAG-COM Version: Release 311.2-N

    Chassis Type: 8E - Audi A4 B6
    Scan: 01,02,03,08,09,15,16,17,26,36,37,45,46,55,56,63,76

    Address 01 -------------------------------------------------------
    Controller: 8E0 909 557 G
    Component: 2.0L R4/5VS G 0003
    Coding: 0004581
    Shop #: WSC 31850
    2 Faults Found:
    17748 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28): Incor. Correlation
    P1340 - 001 - Upper Limit Exceeded
    17579 - Angle Sensor 2 for Throttle Actuator (G188) Implausible Signal
    P1171 - 008 - Implausible Signal - Intermittent
    Readiness: 0010 0001
    Address 03 -------------------------------------------------------
    Controller: 8E0 614 517
    Component: ABS/ESP front 1326
    Coding: 04279
    Shop #: WSC 06435
    1 Fault Found:
    18256 - Please check DTC Memory of Engine Controller
    P1848 - 35-10 - - - Intermittent
    Address 08 -------------------------------------------------------
    Controller: 8E0 820 043 H
    Component: A4 Klimaautomat 1016
    Coding: 00000
    Shop #: WSC 63351
    2 Faults Found:
    00604 - Potentiometer Positioning Motor for Air Flow Flap (G113)
    30-00 - Open or Short to B+
    01794 - Control Module Incorrect Chassis (VIN) Number
    35-00 - -


    any help would be greatly appreciated.

    thankyou

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    enda1's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Ireland
    Posts
    439
    this link will help with the fault codes.
    http://wiki.ross-tech.com/index.php/...ry:Fault_Codes
    but here are the listings
    17748/P1340/004928 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28): Incor. Correlation

    Possible Causes
    • Timing Belt/Chain incorrectly installed
      • Timing Chain probably lengthened
    • Camshaft Position Sensor (G40) faulty
    • Engine Speed Sensor (G28) faulty
    Possible Solutions
    • Check Timing Belt/Chain installation
      • Use Measuring Value Blocks (MVB) to Check Timing Chain
    • Check/Replace Camshaft Position Sensor (G40)
    • Check/Replace Engine Speed Sensor (G28)
    Could find the code for 17579 but going from the above it sounds like the timing belt was put on incorrectly and the timing is a few degrees out, the signal from the 2 sensors G40/G28 are causing the engine to think there is a problem and go into limp mode.
    Otherwise if timing belt fine then one of these sensors is at fault and since it is intermittent this might be a more likely problem
    Enda1

    96 S6 2.3T
    99 A6 1.8T SE
    93 80 2.0 (gone)
    93 Kawasaki ZZR600

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO