Chris NottSky Insurance
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    17

    Weird Temp Display

    ok, cars a '98 1.9tdi(ahu engine) a4. the temperature display on the dash appears to have stopped working, it's been like that for a couple of months the car runs absolutely fine, but the other day i used the car to jump start another one so left it running stationary for awhile, when i got back in it i noticed the dial was at 90 degrees and functioning. any ideas where to start looking for the problem?

    chris

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neil_S's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Hampshire, UK
    Posts
    248
    I should imagine it has something to do with the coolant temperature sender, it's a sensor on the back of the engine block which commonly fails apparently.

    Would be handy if you have somebody with vag-com near you that could run a check and see what error codes show up.

    I have an intermittant fault with my coolant temperature sender showing up on my 2001 B6 1.9 TDi, I've ordered replacement parts from vagparts for about £18. It's not an expensive problem to fix.

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    17
    it had a new cts not so long ago, does anyone know what readings it should show with vagcom?

    chris

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO