Chris NottVolks Autos
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Borders, Scotland
    Posts
    405

    Question A3 8P reversing sensors not working.

    HI, I have reversing sensors on my A3, I think they will be factory fitted but they haven't worked since I got the car a few months ago. When you select reverse there is a loud lomg beep and that's it. I know you can listen to them and apparently the tick, if they don't the sensor needs replaced, haven't done that yet but I did price a sensor from Audi when I was buying something else and apparently they are £75 each, which is a bit steep, anyone any experience of these or advice as to what I should do?
    Thanks.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Borders, Scotland
    Posts
    405
    Anyone?

  4. #3
    Nathan_jones2002's Avatar
    V8 - only sound a man needs

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    North west
    Posts
    280
    If you havent already, Try cleaning them....

    I had it when the car was filthy in the snow.

  5. #4
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Borders, Scotland
    Posts
    405
    Would have been a nice easy fix but nope sorry they are clean.

  6. #5
    jb0o's Avatar
    North East Forum Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    North East, UK
    Posts
    2,609
    If they're genuine Audi sensors then a VCDS scan will be able to reveal which sensor(s) are at fault and then you can change that particular one. They are circa £75 from Audi though you should be able to get them on the likes of eBay.

    Website | Facebook | Audi TT 2.0TDI 170 Quattro


 

 

Similar Threads

  1. Reverse lights not working
    By audiboi101 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 3rd June 2011, 09:17
  2. Reverse sensors stopped working?
    By boya in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 22nd April 2011, 12:04
  3. Parking Sensors not working??
    By Alex2.0T in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 27th November 2009, 15:32
  4. Reverse Lights not working Audi A3 1.8 T
    By andybubbles in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 12
    Last Post: 5th December 2005, 10:37
  5. Reverse lights not working!!
    By imported_richcarthy in forum Classic Audi Forum
    Replies: 1
    Last Post: 1st October 2004, 14:06

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO