Monster MotorsportEM Tuning
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    paul20v's Avatar
    Audi fanatic

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    S.Wales
    Posts
    1,108

    Misfiring Pd Tdi s

    Hi
    i was wondering if anyone on here has come across this
    its now happened to a mk4 golf and a sharan
    it seems that the miss is only ever cylinder 1 and after you have pulled the cam cover off the engine wiggled injector loom on number 1 cylinder the engine then runs on 4 again
    has anyone on here had a similar problem
    both engines have done between 110k - 130k
    i was wondering if it could be the loom in the head that connects to the injectors
    it also seems that that end of the loom has the most movement and maybe this is causing a broken wire or the terminals on the plug on the injector getting weak because of movement over time
    any other suggestions welcome
    thanks Paul

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Bournemouth
    Posts
    312
    Common fault this on the PD engines get a new injector loom from the stealers About 30 and it will be fine. What happens is the oil causes poor conections and the wiring goes hard / brittle.
    FOR SALE... 2007 Rns-e (sds), 2009 OEM bluetooth module, Flat bottom TTRS MFSW, steering wheel control module and slipring. All in Classifieds, Pm me if interested.

    RS6 Avant, Milltek non res, Forge, ITG, Bilstein, Hotchkis.

  4. #3
    paul20v's Avatar
    Audi fanatic

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    S.Wales
    Posts
    1,108
    Thanks for replying
    had all ready sorted it ,
    but thanks anyway
    the loom was 36 and it was in stock so that said it all
    cheers
    Paul

  5. #4
    tdi-man's Avatar
    6th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,587
    hi was it ok a idle for a few minutes then it started to have a small misfire then was ok once warm ?

  6. #5
    paul20v's Avatar
    Audi fanatic

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    S.Wales
    Posts
    1,108
    No there was intermittent miss fire and sometimes it wouldnt go away at all .

  7. #6
    tdi-man's Avatar
    6th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,587
    had injector 1 fault so changed all injectors and still got injector 1 fault so must be loom

  8. #7
    paul20v's Avatar
    Audi fanatic

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    S.Wales
    Posts
    1,108
    Definately its always that end of the loom that goes ,
    when you do it you will notice that end is unsupported compared to the rest i think thats the problem
    Paul

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO