EM TuningChris Nott
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    vw754's Avatar
    vorsprung Durch Technik

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    U.K
    Posts
    1,974

    is it waterpump? awx engine TDI

    A4 1.9 TDI 130BHP 2001 B6.

    TEMP is half way reading 90 as always.never starts to climb.
    water in coolant bottle =cold even when engine hot.
    took expansion (coolant bottle cap) off and left it off, incase there was air in system.....no change.

    car is loosing coolant,cant see any leaks.......any ideas?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    807
    i dont really understand the problem...


    if it is loosing coolant i dont really know but my old polo had a problem with a cracked seal going into the engine... apparently a common thing to go.

    My local garage did a pressure check and replaced the part...

  4. #3
    Tetbury Audi Parts Man

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    260
    I would say water pump. They are very common to fail.

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Ipswich
    Posts
    5
    Have you anyone checked replaced theThermostat? Have you had the waterpump changed when timing belt changed?

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO