EM TuningAH Fabrications
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    1

    Audi A4 TD-red eye 2000 (X Reg) Power loss

    Gents (and poss ladies)

    I was on my way to work this morning and the car started fine and was driving as per usual As i was driving and had my foot on the accelerator there was a complete loss of power.

    I was going uphill and had no power what so ever, my revs were at about 3000 RPM and the speed was constant, no increase at all till the road levelled off.

    Anyone got any ideas???

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    redevo1's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    SOUTH CUMBRIA
    Posts
    141
    Quote Originally Posted by Raj_Xedos View Post
    Gents (and poss ladies)

    I was on my way to work this morning and the car started fine and was driving as per usual As i was driving and had my foot on the accelerator there was a complete loss of power.

    I was going uphill and had no power what so ever, my revs were at about 3000 RPM and the speed was constant, no increase at all till the road levelled off.

    Anyone got any ideas???
    Sound like the same thing that happened to mine turned out to be the valve that controls the turbo Acuator, the n75 valve I think it's called.
    Like driving a car without the turbo?
    My Derv get 2 work car = Audi A4 Avant110bhp TDISE-Jamex Springs-RS4 Replica wheels-S4 Mirrors-plug in chip 130bhp-sh. RS4Grill,Angel eyes, **** loads spent 2 keep her mech like new! Could have easily bought a bloody B6 by now lol. I love my A4 does everything well
    My toy car=Golf mk4 GTI 1.8t, R-Teck 210bhp, 312mm brake upgrade, Jamex suspension, Forge DV,Silicone Boost set, TIP, VR6 cutch/ G60 Flywheel, Eibach Front+Rear ARB's, Full Recaro heated leather.Anni bits,

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    South Lanarkshire
    Posts
    46
    Exactly the same thing is happening to mine - does/ did your problem disappear when the ignition is flicked on and off, not fully off but just the first click (I do this just now when driving and it happens and it is then fine (very naughty)

    How much did it cost to replace the N75 valve redevo1 ?, did you do it yourself ?

  5. #4
    redevo1's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    SOUTH CUMBRIA
    Posts
    141
    No had to go to a specialist as I didn't have a clue so got hammered 200 all in including the labour.
    My Derv get 2 work car = Audi A4 Avant110bhp TDISE-Jamex Springs-RS4 Replica wheels-S4 Mirrors-plug in chip 130bhp-sh. RS4Grill,Angel eyes, **** loads spent 2 keep her mech like new! Could have easily bought a bloody B6 by now lol. I love my A4 does everything well
    My toy car=Golf mk4 GTI 1.8t, R-Teck 210bhp, 312mm brake upgrade, Jamex suspension, Forge DV,Silicone Boost set, TIP, VR6 cutch/ G60 Flywheel, Eibach Front+Rear ARB's, Full Recaro heated leather.Anni bits,

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO