AH FabricationsVolks Autos
Results 1 to 6 of 6

Thread: Dying coupe

  1. #1
    firework man

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Cumbria
    Posts
    7

    Dying coupe

    Over the last week or so my much loved Coupe Quattro (2.8 V6) has been losing power - OK when pootling along the level but try to accelerate hard or go up a hill and it just faded. Tonight I couldn't get up the hill to home and had to bale out. From the sound of it it seems that some of the cylinders aren't firing when you need some proper power, and the white plugs on the near side pots would seem to confirm this. Has anyone had any experience of this before please?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Rev-head's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Perthshire
    Posts
    2,955
    Sounds like coils are gone...check to make sure the plugs are in tight as well!.....has it been serviced lately?
    Urq RR
    S2 Coupe...RS2 +
    S2 Avant (slipper wagon spec)
    A4 AVANT TDI

  4. #3
    firework man

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Cumbria
    Posts
    7
    Thanks for your input. It was serviced just a couple of months back (though not by an Audi dealer - the only one near me has shown themselves to be somewhat untrustworthy). There seems to be a good spark on all plugs, and we did put them back in tightly. I'm wondering whther it could be something with the fuel injection ssystem perhaps?

  5. #4
    Rev-head's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Perthshire
    Posts
    2,955
    Have you access to VAG.com it can take fault codes off the ECU save you wasting money on parts that are not needed.still think coil packs are fault when under load ..had a 2.8 myself and had to replace them with similiar fault ..If not that could be the MAF is needing cleaned or replaced
    Urq RR
    S2 Coupe...RS2 +
    S2 Avant (slipper wagon spec)
    A4 AVANT TDI

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    South Wales
    Posts
    155
    You might be able to pull fault codes with a test light:- http://www.12v.org/maintenance/dtc.php

    If that does not show up anything, I would look at fuel supply. Check delivery rate, maybe change fuel filter, check fuel rail is not blocked.

  7. #6
    firework man

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Cumbria
    Posts
    7
    Thanks for that Scotty - the 12v.org site is really useful! I'll have a try with the test light and report back.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO