Sky InsuranceMonster Motorsport
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1

    Oil Tempreature Gauge

    My oil tempreature gauge (positioned with the oil pressure and the voltage gauge) has stopped working. It occasionly works again for a while. It does not light up either whne the lights are on. Any ideas?>

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Edinburgh, Scotland
    Posts
    1
    I just bought my first Audi (a Coupe 2.0E) and it has this same problem. The Oil Temp gauge just does not seem to work.

    Any ideas would be welcome


    Keith.

  4. #3
    jevrem's Avatar
    Max speed

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Smederevska Palanka, Serbia
    Posts
    18
    In my S4 also the oil temperature gauge is not working, but the oil pressure is working fine.

  5. #4
    Rev-head's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Perthshire
    Posts
    2,955
    Sender unit probably gone .think there is 2 of them?
    Urq RR
    S2 Coupe...RS2 +
    S2 Avant (slipper wagon spec)
    A4 AVANT TDI

  6. #5
    jevrem's Avatar
    Max speed

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Smederevska Palanka, Serbia
    Posts
    18
    Do you have some pictures of oil temp sender?

  7. #6
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    South Wales
    Posts
    155
    My gauge does work, but the needle barely comes up off the stop. I think Audi just got the range wrong, you would not want your oil to be 140ish degrees C (mid range) at that temp you could cook chips in it!

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    131
    this happened to mine and it was the oil pressure sender. it is a cylinder shape about 1" wide x 2" long and has 2 spade connectors on the top of it. as for not lighting up that will just be knackered bulbs looks like that lol
    Last edited by sam80quattro; 17th February 2007 at 22:31. Reason: adding a picture

  9. #8
    jevrem's Avatar
    Max speed

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Smederevska Palanka, Serbia
    Posts
    18
    Can someone tell me where is locate the sender unit for oil temperature gauge in S4 1992 2.2 turbo 20v?

  10. #9
    Rev-head's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Perthshire
    Posts
    2,955
    under the inlet manifold
    Urq RR
    S2 Coupe...RS2 +
    S2 Avant (slipper wagon spec)
    A4 AVANT TDI

  11. #10
    audi5e's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Johannesburg, South Africa
    Posts
    809
    Quote Originally Posted by jevrem
    Can someone tell me where is locate the sender unit for oil temperature gauge in S4 1992 2.2 turbo 20v?
    Very likely the water temp will be around the inlet manifold somewhere and the oil temp sender will be down near the oil pump on the front of the engine.

    I suspect it is similar to the 2.3 5pot
    Bird watching freaks of the world unite at:
    http://www.simplybirding.com
    Even the RSPB would be afraid...

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO