Monster MotorsportChris Nott
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    mikes3's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Chester
    Posts
    113

    S3 - No Radio reception

    Hi all.

    2003 Audi S3

    Removed the original double din stereo and installed a JVC nav system - everything works fine power wise. Problem is I have no radio reception (FM or AM/MW).

    In the wiring loom from the car is the male aerial plug, and attached to the aerial cable is another plug, brown colour, kind of a 90 degree angle. I have done some digging around on the net and seem to think its a Fakra connector.

    Can someone shed some light on this for me ? Do I need an adapter to get the FM signal to my new head unit ?

    Thanks in advance.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    You probably have both ISO & Fakra.You just need an ISO antenna adapter to feed power to the aerial amp:
    http://www.caraudiodirect.co.uk/iso-...l-adaptor.html

    Without this there is no power going to either aerial amp which is why there's no reception. The flying lead needs to be connected to the power antenna lead on the JVC.
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO