AH FabricationsVolks Autos
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17

    Alpine cva1014rb help please

    hi all just purchased this unit from a friend,but having trouble getting it to work,tried it in me wifes polo,its works fine but nothing in audi
    i have a 2005 audi a4 sline,with standard singledin concert headunit,non bose
    i have purcahsed a autolead pc9 401 harness to connect it but still nothing,doesnt power up at all?ive fitted a few stereos in my time but this is totally bambozzoling me
    something to do with canbus?
    any help would be great guys!
    if not im gona have to sell the alpine and just get an ipodinterface
    A4 AVANT 2.0TDI

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Your A4 uses the CANBUS to tell the HU when the ignition is on, the Alpine expects a 12v feed when the ignition is on. So you need to either wire in an ignition on feed from the fusebox or just pair the red ignition on wire to the permanent 12v live yellow wire and turn the HU on/off manually.
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO