EM TuningSky Insurance
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Staines, Surrey
    Posts
    16

    Audi A3 Sub problems. Any one got one for sale?

    Having problems with Audi A3 sub (non Bose), well not working at all, have tried all possible solutions and cant get it to work.

    got aftermarket headuint now and dont work, kept cutting out when had original, but i think i have got all the right cables and stuff so at a loss now, can only think it is the amp in the sub.

    So if anyone has a A3 sub they dont need, live near Heathrow, i could pop over, plug it in, if it works buy it!

    Anyone with info let me know!!

    Cheers

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Do the rear speakers work OK?
    The rears run off the same amp inside the tupperware sub (unless you've rewired them to the new HU), so if they're working it's unlikely to be the amp, and the wiring must be OK, so must be the sub speaker. Either way if the wiring is OK then probably easier to buy a replacement unit off ebay, they only reach about 20.
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Staines, Surrey
    Posts
    16
    cheers for the reply andy, No rear speakers ant working either. Might do some tests on the wiring 2day and see if i can find anyother problem.

    I had a look on ebay, and cheapest on there was 60 + 15p+p. Will keep looking.

    CHEERS!!

  5. #4
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Or alternatively this one for 23!
    http://cgi.ebay.co.uk/audi-a6-subwoo...1%7C240%3A1318
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Staines, Surrey
    Posts
    16
    Yes, just see that one after i posted! Stupid me!

    BUT ANYWAY I FIXED IT.

    I got the multimeter out, and i was getting near 12v, and when i fired-up the headunit i was getting 12v to the switch live.

    So got the headunit out, licked my fingers, and touch the pre-out and the back speakers poped!! So it seems the amp was working.

    So had to be the headunit, got online and got a manual, and there are some setting you can change regarding the pre out. IM SURE I DIDNT CHANGE THEM, BUT AFTER TURNING IT BACK ON IT ALL WORKED!!

    So cheers Andy for you help and having a look on ebay. I nearly bought that one, but through i would give it one more go. Have been trying for like a month!!

    Cheers again

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Staines, Surrey
    Posts
    16
    New problems!!!

    Now i got the sub working its cutting out every now and again! It did this with the standard head unit, but also had the common volume problems so presumed the cutting out was because of the standard unit.

    But it seems not, Andy do you know if this is a common problem?? If not could it be the Amp, worth getting another one??

    Cheers

  8. #7
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Not heard of this problem before. How have you connected the pre-outs to the Audi loom to feed the rear/sub amp?
    Does it cut out when you turn the volume up, or go over potholes, or is it just randomly doing it?
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Staines, Surrey
    Posts
    16
    Just randomly? bumps in the road dont seem to do it, there seems to be no link to volume?

    Any ideas?

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO