AH FabricationsJMB Retrofits
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1

    New head unit, but no power.

    Im installing a new pioneer HU into a 2002 TT roadster(with a bose speaker system). Ive got all the correct wiring adaptors, but when its all connected the HU doesn't power on. When I plug the original audi system(chorus) the screen says "safe".

    -the pioneer head unit works fine in another car.

    Any advise would be much appreciated.

    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    You need to connect the ignition on feed & perm lives together at the HU (the red & yellow fused wires). Audi's from 01 onwards aren't wired with the 2 seperate feeds needed by all aftermarket HU's. They only have a perm live feed and the ignition on is fed through the CANBUS. Twin the 2 feeds together and it'll work fine but you'll need to turn the HU on/off manually.
    If this is a pain then you'll need to wire in a proper ignition on feed from the ignition or the fusebox.
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  4. #3
    RUDAZ

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Leeds
    Posts
    17
    sweet, exactly what i wanted to know too, my aftermarket HU was also pioneer. turning the HU off manually wont harm the player/ car in any way or loose battery power, no??

  5. #4
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    No, as long as you remember to do it
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  6. #5
    fran-s3's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,090
    Would I have the same issue with my 2001 S3 Andy?

    Cheers

  7. #6
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    No way of telling, they changed over to CAN-BUS around 2001, so you'll just have to see when you pull the HU
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  8. #7
    fran-s3's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,090
    Ok cheers Andy, I have a early Jan 01 plate so fingers crossed!!! (Although I suspect I may have as mine has Sat Nav + which I suspect although im no expert, needs CAN-BUS to operate).
    Last edited by fran-s3; 1st April 2008 at 14:58.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO