Volks AutosSky Insurance
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10

    Unhappy noob harness question yet again.

    I know there are lots of posts about this but it seems like everyone knows something I don’t...



    I have drawn a little picture of my 2003 A4 the top one is the Audi one and the bottom is my iso. When I connect my Sony MEX-R1 to the connectors it will accept CD's and eject them but wont turn on. Making me think the HU thinks the ignition is always off.

    Are there some wires to swap or link together?

    I was told the sound system was Bose so I bought a Bose harness adapter
    although I now no my cars doesn’t have Bose. It should still work with the Bose adapter right?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    You don't have an ignition on feed on B6 A4's, so you either need to wire both the perm live and ignition on live to the perm live on the Audi harness (and switch the Sony on/off manually), or wire in an ignition on feed:
    No "ignition on" when installing aftermarket HU?

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10
    thanks for that. i got it working but distorted at lower volume and less bass, so ill keep my audi one in for now.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO