JMB RetrofitsVolks Autos
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Edinburgh
    Posts
    14

    b5 a4 avant1.8 T sport= wire colours for subwoofer

    i need to disconnect the stock subwoofer and would like to know what colour the wire is for it.
    any help much appreciated!

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Edinburgh
    Posts
    14
    1999

  4. #3
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    I thought on the Bose B5 the sub was in the middle of the rear deck, so just disconnect one of the wires from underneath.

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Edinburgh
    Posts
    14
    its not the bose system. i wanted to disconnect the wire from the back of the headunit to save me removing the panel in the boot to get to the subwoofer.

  6. #5
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    You can't as the sub and rear speakers run off the same rear pre-out feed from the HU. If you disconnect this then you'll also lose the rear speakers.

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Edinburgh
    Posts
    14
    I have an avant(estate) so there are no rear speakers. but im upgrading the system. Do you know what colour the wires are for that pre out are? i have a new head unit and amp and sub, but it wont work till i remove the wires for the stock one. thanks

  8. #7
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    If you're fitting a new HU, amp & sub then you'll be running proper RCA's so as soon as you remove the old HU the stock sub will be disconnected.
    No idea why you think it won't work until the sub is disconnected?

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Edinburgh
    Posts
    14
    Ive already fitted head unit sub and amp. all wear working fine . then i changed head unit again and it says in manual for new head unit that i need to disconnect the wire connections for the stock speakers and sub before it will allow the pre outs to work. if you know what colour the wire is please tell me.

  10. #9
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    What kind of a naff HU is that? Pre-outs are either always on, or can be controlled by the menu, where you can select/deselect the internal HU amp. There's no system I've ever heard off that requires you disconnect the speakers from the HU in order for the pre-outs to work.
    The stock sub has it's own amp so would need a pre-out in order to work (if it's connected at all).
    So the manual is saying in order for the pre-out's to work you need to disconnect the sub from the pre-outs?
    Doesn't make a lot of sense.
    On the stock non Bose system only the front speakers are connected to the HU, the rears and sub run off the rear pre-outs via their own amp. There is an adapter that uses the the rear speaker outs to feed the stock rear/sub amp, but these will be on the same ISO speaker block as the fronts, so by disconnecting the front speakers you will also be disconnecting any feed to the stock sub.

  11. #10
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Edinburgh
    Posts
    14
    its not naff, its a jvc kd-bt1.
    I thought it was strange too but that is what it says! it wont send power to both the stock sub through iso connectors and sub pre out at same time.
    Do you know the colour of the wire ????? please tell me
    i only want to disconnect the stock sub not the front speakers.

  12. #11
    livlee1's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    essex
    Posts
    54
    Quote Originally Posted by a41.8Tavantman
    I have an avant(estate) so there are no rear speakers. but im upgrading the system. Do you know what colour the wires are for that pre out are? i have a new head unit and amp and sub, but it wont work till i remove the wires for the stock one. thanks
    You should have rear door speakers mate, mine does..6.5" unless previous owner took em out for some reason?!?!?!?

    Im taking my stock sub and amp out in the next week or so, waiting for new sub to arrive, so when i do i'll let you know the sub wiring colours..

  13. #12
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    As already said the stock sub runs off it''s own amp, so uses the rear preouts from the HU. The rear pre-outs are on the black mini-ISO connector (20 pin). So as long as you don't connect that, the sub is disconnected.

  14. #13
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Edinburgh
    Posts
    14
    ive got it sorted. i was being an idiot! i had a break in the remote cable for new amp and didnt realise.everything working great now.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO