EM TuningChris Nott
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    quattro'd up

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    South Coast
    Posts
    5

    A4 Stereo Upgrade power loss

    Hi There,
    I have been searching threads to find an answer as to why after fitting a Becker HU in my 04 Avant the power cuts out after 1hr and turns the head unit off. Sure it's easy enough to turn it back on but that seems a bit harry/billy.
    Audi's electrical circuits seem to be a bit of a bone of contention.
    I would be very grateful of any input.
    Cheers

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,523

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    \you need to swap the ignition wire and the permenant live over.The easy way to do this is to use an ISO cable with bullets on the red/yellow wires

  4. #3
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    You'll probably find you don't even have an ignition on feed to it (so it shouldn't work at all). You need to mate the perm live with the ignition on from the HU and connect to the perm live on the ISO plug.

  5. #4
    quattro'd up

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    South Coast
    Posts
    5
    Cheers for the info, on closer inspection there was no ignition feed on the audi side of the ISO connecter. It's suprising the HU powered up at all but it must have been because of the perm connection.
    I ran in a fused ignition switch wire to power OEM amp and antenna amp previously so I wired into that.
    Its weird how these gremlins rear up as the ISO connecter was specificly for the Symphony 6cd double din.
    Still if it's not in the loom, it's gonna work strange.
    Thanks again

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO