AH FabricationsMonster Motorsport
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    simonwjones's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    staffs uk
    Posts
    351

    RNSE, BT and SE K800i

    Just received my K800i last week and it was able to sync with my RNSE straight away. all functions are available on the BT including both SIm and Phone contacts.

    What I have noticed is that the BT pairing will keep dropping and reconnecting if not on a call. No issues when the phone is in use.

    THE BT module is the latest version and the RNSE the latest firmware and disk. There are NO updates of firmware avaiulable for the K800i yet.

    I know the problem is the phone as it works perfectly with my old Nokia 62310i and my sons K750i.

    Problem is I like the phone and dont want to swap.

    Done a bit of research and found that there was similar issues with Treo 650's if speed dials were used. Ive deleted mine and thought it had cured it, but apparently not. All the Audi hardware is spot on as it was fitted by Craigyb and ive eliminated that by testing with my old phone.

    Interested if anyone has had a similar problem with this phone or if anyone can offer any suggestions to try

    Cheers


    Simon

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    The911SC's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    South Wales - Swansea
    Posts
    1,032
    My HP Ipaq does this when not on charge. Try plugging the phone into a charger and see if it still happens.
    Porsche 997 Carrera 4 S - Black, Sport Chrono, Sport seats, PCM, Nav, Tel, Park assist and rear wiper (Yes!, its an option!)
    2012 Audi Q7 Sline Plus - Daytona Grey ,Nav+, Wheel upgrade, Storage and tow pack.

    Gone -2007 S5 4.2 ,2008 S3, 2007 TTC 3.2, 2007 RS4 Saloon, 2004 S4 Saloon, 2006 A4 2.0T Sline SE,2002 A3 3.2 Sline, 2001 A4 1.8T,2001 Boxster, 1983 911SC,1992 Corrado G60,1988 GTi.

    (Vag com owner)

  4. #3
    simonwjones's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    staffs uk
    Posts
    351
    cheers for that, still waiting for the cradle and car charger to arrive from SE

    will give it a shot then and report back

    thanks

    Simon

  5. #4
    s8craig's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Manchester
    Posts
    1,557
    Is the K800i in powersave mode for the BT?

    Craig

  6. #5
    Eeef's Avatar
    Lord of War

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    South Coast, land of the white man
    Posts
    1,602
    I had the exact same issue with my W800 and my parrot bt kit. In the end I had to pair it in advanced mode, not sure if a similar option is availble on the RNS-E but have a look at the Parrot instructions here and see if you can map them to the RNS-E functionality

    http://www.parrot.biz/guide_chm/CK3X00/index.html

  7. #6
    simonwjones's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    staffs uk
    Posts
    351
    Thanks for the suggestions

    Craig power mode is already off for the bluetooth. Ive had my car charger arrive today but its made no difference

    beginning to thinlk I may have to wait for a firmware update. sent the info off to SE but not expecting much of a response


    Simon

  8. #7
    simonwjones's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    staffs uk
    Posts
    351
    spoke to both SE and Orange today, waste of space. Ive posted this question of Mobilereview.com's forum and a user there called bah434x reconns that he has the same setup and all works OK

    Anyone else have any ideas, even if its go back to my Nokia!!!!!!!!!!

    cheers

    Simon

  9. #8
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    2,488
    tried updating the firware on your phone using the sony update site? Long shot i know as its a new phone... but look here for some info:

    http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=124349

    try posting here too for soe great advice too.


  10. #9
    simonwjones's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    staffs uk
    Posts
    351
    cheers for that but Im bang up to date firmware wise

    I'll keep trying

  11. #10
    simonwjones's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    staffs uk
    Posts
    351

    Cracked It !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Finally fixed it

    the problem is when syncing contacts with outlook

    If the numbers are under Business, Home or Mobile it all works fine

    If any number are under the category "OTHER" thats where it screws up



    taken me days of trying but well worth it.

    It never dropped once whilst uploading the phone book

    the last test now is when I take the car out, but Im confident


    cheers


    Simon

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO