Sky InsuranceJMB Retrofits
Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    jamesey's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    derbyshire
    Posts
    96

    my bose cd player doesnt work

    hi ive got a avant quattro with the bose system the radio works ok but the cd doesnt work it comes up with cd error and makes a noise like its trying to read the cd? any ideas , it does have a aux lead in the dash so thats 1 bonus i suppose , could i get another unit or will it need programming in.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,114
    What car do you have mate?

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    jamesey's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    derbyshire
    Posts
    96
    Hi its a 2002 A4 avant quattro 1.8T

  5. #4
    s8craig's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Manchester
    Posts
    1,557
    With you having an AUX lead in the dash on a 2002 car I would be concerned about how that is connected. The AUX may be connected on the CD changer input as the 2002 HU does not have an AUX facility. So your CD changer may be perfectly OK but the AUX wiring could be interfering with it's operation.

  6. #5
    jamesey's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    derbyshire
    Posts
    96
    Quote Originally Posted by s8craig View Post
    With you having an AUX lead in the dash on a 2002 car I would be concerned about how that is connected. The AUX may be connected on the CD changer input as the 2002 HU does not have an AUX facility. So your CD changer may be perfectly OK but the AUX wiring could be interfering with it's operation.
    Yes I have to press the changer function for the aux to work .but its the headunits cd thats not working .where would the changer normally fit on this car its an avant ?

  7. #6
    s8craig's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Manchester
    Posts
    1,557
    Ah ok, so is it a concert II single CD player or a symphony II 6 CD player and a tape deck?

    The external 6 CD changer would be in the glovebox if fitted, but sounds like you don't have one and the setup is the Radio/CD in the dash/Aux interface.

  8. #7
    jamesey's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    derbyshire
    Posts
    96
    Im wondering how easy it would be to upgrade im wanting to play my cds not bothered about the aux lead .also if I put a lets say pioneer halfords special in would the bose amp and sub still work

  9. #8
    s8craig's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Manchester
    Posts
    1,557
    I can fit a 6 CD in place of the AUX, I can probably replace the radio as well with a new one, whereabouts are you?

    Adding a 3rd party radio will work, but you will lose certain things like the DIS radio display, lighting.

  10. #9
    jamesey's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    derbyshire
    Posts
    96
    just an update s8craig ive taken my cd out of the dash and to my dissmay the unit was full of coins i got 30 p out in 5s 2s and 1s , ive popped a cd in and hey pressto it works but when its been on for 2mins or so it wont let me crank the volume up it just cuts out and wont come back on until i switch off and back on , if i can get it working proper i wouldnt swap the unit for a halfrauds special , any clue ?
    oh im in dronfield near sheffield

  11. #10
    jamesey's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    derbyshire
    Posts
    96
    what a fool i am ha ha , it was the battery that was flat after all that , thats why it was cutting out ,,,just 1 more question whats the green plug for in the middle of the headunit at the back on its own , is it a display wire because there doesnt seem to be any track number or radio station on my speedo head?

  12. #11
    s8craig's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Manchester
    Posts
    1,557
    Green? There should be 4 sockets on the back of your radio, 8 pin power, 8 pin speakers, 20 pin mini ISO and 10 pin TEL/NAV. The display wires are part of the 20 pin connector, as someone has fitted an AUX port on the back of your radio they sometimes come with a green/blue/yellow plug that makes up the 20 pin connector. I'm guessing the green might be used for the can bus wires. Does your radio turn on/off with the ignition and does the illumination work. These wires are need for the display and the other bits I mentioned.

  13. #12
    jamesey's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    derbyshire
    Posts
    96
    ive only got 2 plugs plugged in ive got 2 empty . ive got the power and the big red speaker one that has loads in 20 or so , thats it? , the empty one has pictures of speakers on with 4 terminals inside and the other empty says tele mute etc etc.
    my red 20 pin one goes to a connects 2 that ive found with the aux fitted if i can find a pic ill post one
    im just wondering why ive no speedo display , its low on fuel would it be there when the lamp goes out? the red bits are where my plugs are , you can see the green plug in the middle.
    Attached Images Attached Images
    Last edited by jamesey; 7th September 2013 at 20:09.

  14. #13
    s8craig's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Manchester
    Posts
    1,557
    The middle bit is the canbus wires which do the display. So that must be connected to the radio for the radio stations/illumination/ignition to work correctly.

  15. #14
    jamesey's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    derbyshire
    Posts
    96
    after running the unit for a few months i still want to put my pioneer usb mp3 player in to it , a recap ive got a audi a4 quattro with a bose single din concert 2 installed that used to have a multi changer in the dash , im wanting the correct lead for the pioneer to connect to the audis wiring , im wanting the amp and sub to work still , not bothered about the dis display etc , and i dont have steering controls , can anyone point me in the direction of what lead i need please. theres loads out there

 

 

Similar Threads

  1. GENUINE CD PLAYER......Not working..A3 8P
    By vw754 in forum In-Car Entertainment
    Replies: 1
    Last Post: 21st April 2011, 21:57
  2. 1998 A4 concert radio/cd player not working
    By zeeshan in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 14th January 2008, 14:52
  3. My Bose sub isn't working
    By mephisto in forum In-Car Entertainment
    Replies: 7
    Last Post: 9th August 2007, 21:09
  4. Help - Bose CD Player
    By chrisross in forum In-Car Entertainment
    Replies: 2
    Last Post: 13th September 2006, 11:37
  5. Help!! A4 keyfob boot button doesnt work
    By Arf in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 28th March 2006, 11:02

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO