AH FabricationsChris Nott
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Stuart35205's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Telford
    Posts
    108

    Stereo background noise

    Today I have just fitted an after market kenwood to my 2000 a3 8L , the rear is run off the audi amp I believe aswell as the rear sub , it all works ok but with the sound down low there is a background whine from the rear ? Any ideas pls?
    Cheers
    Stuart
    2000 A3 1.8t sport AUM

    18 BBS LM , coilovers , strut brace , poly bushed f/end , S3 front discs , S3 rear lights , wrapped roof , face lift front lights , Forge tip , cone filter & heat shield , forge 007 DV , DV relocation kit , n249 bypass , n112 removal, SAI removal , scorpion back box , ECS shallow sump , ECS single mass clutch conversion.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    You're probably using the hopeless speaker input adapter PC9-408, you need to use the RCA input adapter PC9-404
    This uses a straight connection between your pre-outs and the rear amp, the one you have uses a cheap hi-lo converter on your rear speaker connection which introduces hiss and alternator whine
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    86
    Hate the 408 with a passion. Always found connects2 or incartec leads give you less hassle in most cases

  5. #4
    Stuart35205's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Telford
    Posts
    108
    Cheers for the reply I believe I am using the pc9-408 which takes the green& purple wires & connects them to the red audi plug for the rear and its switched on with the remote output (blue wire from hu) so if I use the pc9-404 is this the one with phono leads in the kit?

  6. #5
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Yes that's the one (as long as you have rear RCA's/phono's on the Kenwood)
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  7. #6
    Stuart35205's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Telford
    Posts
    108
    Yes cheers only a pair tho that should be enough looking at the pic of the wiring kit!
    cheers
    stuart

 

 

Similar Threads

  1. Bluetooth interference/background noise
    By Jimmy mac in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 14
    Last Post: 13th January 2013, 18:25
  2. Stereo Help with AM and popping noise.
    By Stean in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 12th July 2011, 21:32
  3. Cold Startup Noise
    By mramage in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 12
    Last Post: 22nd January 2003, 21:52
  4. Phat noise unit?
    By Banwell in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 13th January 2003, 18:33
  5. New Blunkpaunt Stereo's
    By Stormcatcher in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 5th January 2003, 14:32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO