EM TuningVolks Autos
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    48

    Changed car amp and now have wiring speaker noise? Help!

    Hi I have had nothing but problems since my concert failed on me ! I changed it for a single din DVD stereo . Finally got that to work ( only switches off manually not with ignition , as not sure how to tap into fuse box) then the problem with the rear speakers not amplified . For love or money could
    Not find original amp so wired four new cables for each speaker to HU . Didn't sound great at all so I have a old amp and wired that into the glove box(the lid then broke off the glove box!) it was ok except it only had input for one set of speakers not two. Also only one RCA input. (need two one front one rear) so brought a shark 1600w four channel amp from
    A mate. Wired it up as the cables were all there . So all fine sounded great till I put the key in the ignition . The wirling noise started then when the engine runs ( once I had to install a new battery other or died, hoping it wasnt the stereo. Dot think it is as the amp powers off when you run the stereo off so should only be on standby and drawing very little power like a internal
    Clock or security light) you rev the engine and it comes through the speakers ! I tried a different ground (several) no luck tried moving the RCA away from ever interference I could think of still nothing! It is the amp as when plug the other one back in its fine no noise at all? I've tried one speaker on its own basically everything I can think of!
    An y help without paying anything would be great!!!
    Thanks
    Martin

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    It's a cheap amp, simple as that. Decent amps don't suffer from alternator whine unless the earth is bad. I've installed dozens of Alpine & Genesis amps into Audi's with the stock and aftermaket HU's and never had interference issues.
    You could try a better RCA cable (double or triple screened) and you might get away with it, but if the 1st amp was fine and this one isn't then it's almost definately the poor quality of the amp design.
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    48
    That maybe the problem! It is a brand new amp, and i thought it would have worked! i mean it works but with the interfernce. As soon as you turn the key on to on (not starting the engine) the pitch noise can be heard from the ampped speakers.

    Would this help?
    http://www.amazon.co.uk/Av-Link-CAR-...ref=pd_cp_kh_0

    I've been told it would and that would be cheaper than shelling out on another amp!
    Just want it to sound ok not blow my ears off!
    Maritn

 

 

Similar Threads

  1. CENTER SPEAKER & various
    By Yaseen1991 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 20th October 2011, 10:17
  2. Help Wiring Rear Speaker & SUB
    By haider in forum In-Car Entertainment
    Replies: 13
    Last Post: 10th May 2010, 00:08
  3. Front Speaker - Amp or not to amp?
    By RICH2JOSH in forum In-Car Entertainment
    Replies: 4
    Last Post: 29th April 2010, 18:07
  4. After-market Amp & Sub Wiring
    By gaz71 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 6th March 2010, 16:53
  5. 1.6 95 A4 Speaker wiring diagram
    By Audijarvis in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 1st March 2010, 15:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO