Monster MotorsportJMB Retrofits
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    StevoS3's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Glasgow
    Posts
    216

    After market headunit wont work? Symphony double din

    Hey all, I recently bought a new headunit for my car (2002 S3 Symphony 2 * I think * Double Din)

    I can seem to get any other headunit i try in the car to even turn on but when i put the oem one back in it turns on fine..

    Anyone know what the issue is and how to resolve it?

    Thanks.
    Audi S3: BAM 225 Standard =]

    | Cupra Splitter | Forge 007P | KnN Panel | 40mm Koni's | Custom Tie's | HEL Lines |

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2,175
    My guess your missing a switched live wire, as the symphony turns on via can-bus messages.

  4. #3
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Yes, you need to wire in a switched feed or just pair the ignition feed with the perm live, and turn the HU on/off manually
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO