AH FabricationsMonster Motorsport
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    85

    A4 B8 coolant leak ?

    Hi,

    yesterday when I arrived at the car I remembered to check the coolant level, the car is a 2.0 TDI 170cv with 10 000 miles.
    I noticed that the coolant level is at the minimum (checked while the car is cold).
    Is this normal ?
    Does anyone have noticed something like this ?
    Thanks for any help.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    85
    The current coolant level is this . . .
    Tomorrow I'll go to the dealer and let's see what they have to say.


  4. #3
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Coventry
    Posts
    2,219
    Whats the level when its hot?Dont forget that liquids expand when the are hot
    Pass me my sock

    Want to help cure cancer? http://folding.stanford.edu/English/HomePage

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    85
    Hi.

    When hot I don't get the same reading all the times.
    Sometimes I get the coolant level at maximum, other times I get it above the maximum.
    But, when the car was deliverd the coolant level when the engine was cold was at the maximum, and since then the level as been dropping to the level shown in the photo.

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    85
    Weel, went to the dealer, they toped it.
    Asked me to do a few more miles, and check the coolant level, lets see what happens

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    I have the 2.0 T 210 CV...
    And he LOVES coolant! I have to refill it a couple of times each month... Same thing happens to my friend and he has a 2.0 T Golf GTi... Turbo engines love coolant..

  8. #7
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    York
    Posts
    1,657
    Thats just wrong. Doesn't matter if the engine is NA or Turbo. The Coolent system is a closed circuit until you take the coolent header tank cap off. So there is defo a leak somewhere.
    MY15 8V S3 Sportback with options

  9. #8
    scoTTy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Essex, UK
    Posts
    1,958
    My B6 S4 had a coolant loss during warranty but the dealer couldn't find it. It was only very minor. i.e. maybe 1/2L every 17k miles.

    When it was out of service they found the problem - a mismanufactured block meaning it needed a new engine !!! Audi would only offer 40% (dealer offered another 10%) despite it being demonstrated to be a pre-existing condition.

    I got out of it and changed to my B8 A4 but if you're losing fluid get them to find it and to keep the car until they do!

    Be warned !!!
    MY2010 B8 A4 Avant 2.0TFSI quattro S-line Executive
    Honda CBR1100XX Super Blackbird
    Gone : B6 S4 (AMD stage 3), TT (APR), Golf GTi, CBR600F

  10. #9
    Geordie

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Lancashire
    Posts
    34
    Mine seems to be losing coolant also. In for checks on the 15th. Will let you know if anything found.

  11. #10
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4
    I have similar probs. What did they say finally

  12. #11
    Geordie

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Lancashire
    Posts
    34
    Visual check and pressure test found no leaks. Coolant topped up - told to continue monitoring the situation

  13. #12
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    85
    After 1900 miles, the coolant level when the car is cold, dropped from the max to the middle.
    I'll wait another 2000 miles to see it it reaches the minimum, if it reaches the minimum the dealer will have to do more than just top it up.

  14. #13
    Geordie

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Lancashire
    Posts
    34
    Monitored since February. Now no drop in coolant level. Makes me think that there might have been an air lock since the car was new in July 2009 and that the garage possibly cleared it inadvertently by pressure testing. I used to get a very slight "gurgle" from the heater on start up but this has also disappeared.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO